Leer Muay Thai op deze droomlocaties!

Amazing Thailand

Thailand staat bij veel vakantiegangers en reizigers bekend om haar mooie natuur. Denk aan het heuvelachtige landschap, het tropische regenwoud en de prachtige kustlijn. Maar er is nog iets indrukwekkends aan de Thaise cultuur, en dat is Muay Thai.

 

Geschiedenis

Muay Thai, een eeuwenoude vechtsport, kent zijn oorsprong in Thailand. De vechtsport is ontstaan vanuit de gedachte dat wanneer de vechter zijn wapens niet meer heeft, zijn acht lichaamsdelen kan gebruiken als dodelijke wapens. Muay Thai kent veel veranderingen met betrekking tot spelregels door de tijd heen, zo zijn er tegenwoordig bokshandschoenen, een boksring en tijdslimieten ingevoerd.

 

Nu je de basiskennis bezit over de vermakelijke vechtsport is het tijd voor wat tips om de sport zelf te kunnen beoefenen tijdens jouw reis in Thailand. In dit artikel lees je over de drie beste plekken om Muay Thai te beoefenen in Thailand.

 

 

Kombat group Thailand

Het fijne aan Kombat Group Thailand, gelegen in Huai Yai, is de uitgebreide keus aan programma’s die te volgen zijn: Muay Thai, Westerse box lessen, programma’s om gewicht te verliezen, programma zelfverdediging, Muay Thai Boran lessen, MMA lessen, Brazilian Jiu-Jitsu lessen, Fitness programma’s en begeleide individuele lessen. Keuze genoeg bij Kombat Group om fit te worden. Het Kombat team bestaat uit tien titel winnende trainers met veel ervaring in het vak. Daarnaast is er een enthousiast team dat lekkere, voedzame maaltijden klaarmaakt terwijl jij aan het sporten bent. Ook is er een schoonmaak- en tuiniergroep en een kantoorteam aanwezig om jou de ultieme ervaring te geven. De keuze is aan jou of je zeven, veertien, achtentwintig of negentig dagen Muang Thai lessen volgt, of dat je liever een aantal losse trainingen volgt. De prijzen variëren, afhankelijk van het aantal lessen dat je volgt, en of je voor de standaard of deluxe kamer kiest.

 

Revolution Gym Phuket

Revolution Gym, gelegen op het tropische eiland Phuket in Thailand, is ook een prachtige plek om in shape te blijven tijdens je reis. Revolution Gym biedt lessen in Muay Thai aan, maar ook Braziliaanse Jiu-Jitsu lessen en martial arts- en fitnesstraining. De gym is gelegen op slechts 150 meter afstand van het prachtige Surin Beach en omarmt tevens de lokale strandcultuur met een skatepark. Ook kan je bij Revolution Gym lessen volgen van trainers op hoog niveau (die soms zelfs Muay Thai  kampioenschappen hebben gewonnen). De prijzen variëren, net als bij Kombat Group, afhankelijk van het aantal lessen en hoe luxe jouw trainingspakket is.

 

 

Honour Muay Thai

Je hebt luxe, luxueuzer en VIP. In het geval van Honour Muay Thai kies je voor een VIP-treatment. Wanneer je dit hoort denk je waarschijnlijk aan exorbitant hoge prijzen maar dat valt mee. Voor de 21-daagse VIP training die je kunt volgen bij Honour Muay Thai betaal je 629 euro. Bij de training zit uiteraard overnachting inbegrepen en vervoer van het vliegveld van Krabi naar Honour Muay Thai. Het is een intensieve training die begint om 6:30 uur en na een pauze doorgaat om 15:30 uur. Het programma klinkt heftig, maar je kunt op ieder niveau instappen. Honour Muay Thai is gelegen in Mueang Krabi waar veel mooie natuur te zien is. Waar Honour Muay Thai verschilt van de andere gyms is dat Honour Muay Thai enkel de sport Muay Thai traint en zich hierop heeft gespecialiseerd.

 

 

Dus, als je niet meer stil kan zitten en zin hebt om de vechtsport te leren, heb je in ieder geval een paar adresjes waar je terecht kunt. Maar vergeet niet dat je in het prachtige Thailand verblijft. De boog (en knie) kan niet altijd gespannen zijn.

Start het gesprek met gelijkgestemden