De heropening van Thailand

Amazing Thailand

Laatst geüpdatet op: 31-05-21 

 

De Tourism Authority of Thailand (TAT) is verheugd aan te kondigen dat Phuket vanaf 1 juli de eerste bestemming in Thailand zal zijn die heropend wordt voor gevaccineerde buitenlandse bezoekers zonder quarantainevereisten. De heer Yuthasak Supasorn, gouverneur van de TAT, heeft aangekondigd dat het plan is goedgekeurd om het land te heropenen in etappes met Phuket als pilotbestemming. Verder gaat de routekaart van de TAT, om zes belangrijke toeristische provincies te heropenen (Phuket, Krabi, Phang Nga, Surat Thani (Koh Samui), Chon Buri (Pattaya) en Chiang Mai) voor buitenlandse toeristen, door zoals gepland.

 

Phuket zal de eerste bestemming zijn die de quarantaine vereisten voor gevaccineerde buitenlandse toeristen onder het ‘Phuket Sandbox’-programma met ingang van 1 juli 2021 zal opheffen. Toeristen zullen de eerste zeven dagen op het eiland moeten doorbrengen voordat ze naar andere Thaise bestemmingen reizen.

 

 

Ter voorbereiding om gevaccineerde buitenlandse toeristen te verwelkomen, werken de autoriteiten aan een vaccinatieprogramma om veilig groepsimmuniteit tegen COVID-19 te bereiken. In het hele land streeft de regering ernaar om de COVID-19-situatie efficiënt toe te dienen en aanvullende vaccins te verkrijgen om het doel van 100 miljoen doses te bereiken om tegen het einde van het jaar 50 miljoen mensen in heel Thailand te vaccineren. Bangkok, Phuket, Chon Buri met Pattaya, Chiang Mai en Surat Thani met Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao, evenals acht andere risicovolle provincies kregen prioriteit bij de uitrol van de eerste vaccindoses.

Het vaccinatieprogramma verloopt volgens plan, dus zal de routekaart voor de heropening van Thailand ook doorgaan zoals gepland. Naast Phuket, Krabi, Phang Nga, Surat Thani (Koh Samui), Chon Buri (Pattaya) en Chiang Mai, zijn andere bestemmingen in de heropende tijdlijn Bangkok, Phetchaburi en Prachuap Khiri Khan (Hua Hin).

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuws en updates van Thailand? Bekijk deze website voor meer informatie.

Start het gesprek met gelijkgestemden