Prachtige stranden en tropische levensstijl van Koh Samui

Amazing Thailand

Koh Samui is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Thailand. De bestemming is helemaal voorbereid en klaar om internationale toeristen te verwelkomen op het tropische eiland. Koh Samui ligt 35 km voor de kust van Surat Thani en is het op een na grootste eiland van Thailand na Phuket.

 

De meest bezochte attractie op Koh Samui zijn de stranden. Elk strand biedt een andere sfeer en accommodatie, dat varieert van budget tot middenklasse tot luxe vijfsterren. Koh Samui is misschien in de eerste plaats een strandbestemming, maar de diversiteit aan stranden geeft Koh Samui een grotere aantrekkingskracht. Wil je even een keer iets anders dan het strand, dan is er ook genoeg te doen op Koh Samui. Je kan bijvoorbeeld een jeep- of vrachtwagen safari doen in het bergachtige en beboste binnenland, tokkelen langs de kabelbanen die zich door het jungle begeven of fietstochten op offroad-terrein.

 

Een van de meest prominente bezienswaardigheden van het eiland zijn de verschillende boeddhistische tempels en er zijn zelfs een paar Chinese tempels. Waarschijnlijk de bekendste is de Big Buddha-tempel (plaatselijk bekend als Wat Phra Yai) op ​​het kleine rotsachtige eiland Ko Fan voor de noordoostelijke hoek van het eiland. De tempel is bereikbaar via een verhoogde weg en heeft een gouden Boeddhabeeld van 12 meter dat vanaf enkele kilometers afstand te zien is. Het is een belangrijk lokaal herkenningspunt, zozeer zelfs dat het strand hier gewoonlijk wordt aangeduid als Big Buddha Beach .

 

Daarnaast is de gemummificeerde monnik in Wat Khunaram een meer ongebruikelijke attractie. De monnik Luangpho Daeng stierf in 1973 en sindsdien wordt zijn lichaam tentoongesteld in een glazen kast. Tot op de dag van vandaag vertoont het weinig tekenen van verval, behalve de ogen die bedekt zijn met een zonnebril. Kort voor zijn dood zou hij zijn volgelingen hebben verteld dat als zijn lichaam zou ontbinden, hij gecremeerd moest worden, maar zo niet, dan wilde hij tentoongesteld worden.

 

Dan is er natuurlijk de attractie waar om wordt gelachen als het wordt bezocht: de opa en oma rotsen. Een paar kilometer ten zuiden van Lamai Beach, staan ​​deze twee rotsformaties plaatselijk bekend als Hin-Ta Hin-Yai, bekend om hun gelijkenis met de mannelijke en vrouwelijke geslachtsorganen. Terwijl de rotsen de toeristen amuseren, worden ze vereerd door de lokale bevolking die geloven dat ze geluk en vruchtbaarheid kunnen brengen.

 

 

Een belangrijke natuurlijke attractie is Mu Ko Ang Thong National Marine Park. Dit is een archipel van 42 eilanden met kalkstenen kliffen, jungle, watervallen, verborgen baaien en meren, en natuurlijk prachtige witte zandstranden. Het Ang Thong National Marine Park ligt op 28 km van Koh Samui en is het best bezocht in deze huidige tijd van het jaar, tussen maart en oktober, wanneer de zee rustiger is.

 

Er is genoeg om te ondernemen want het aanbod van bezienswaardigheden en activiteiten zijn goed genoeg om een dag of twee mee te vullen. Het eiland is ongeveer 25 km van boven naar beneden en iets minder breed dan het lang is. Dit betekent dat het niet zo ver van plaats tot plaats is. Kijk jij er al naar uit om Koh Samui (weer) te bezoeken?

Start het gesprek met gelijkgestemden