Thailand in april

Amazing Thailand

Heb je wel eens overwogen om Thailand te bezoeken in de maand april? We vertellen je maar al te graag wat je dan ongeveer kan verwachten. In de maand april kunnen de temperaturen hoog oplopen tot maar liefst 42 graden in de noordelijke en noordoostelijke regio’s. In sommige gebieden van het land kunnen er ook flinke windstoten aanwezig zijn. Wanneer je Thailand bezoekt in april is het bijna onmogelijk om te ontsnappen aan de hitte. Echter is het mogelijk om je in de schaduw van de prachtige natuur te begeven of langs het strand te genieten van een koele bries van de zee.

 

Welke plekken mag je niet missen in april?

  • Koh Tachai (Phang Nga) is vooral van februari tot april fantastisch, want daarna is Ko Tachai gesloten vanwege het moessonseizoen. Neem een wandeling langs het witte zandstrand, trek rond in het bos en neem een duik in de zee om de koralen te zien.
  • Koh Phi Phi (Krabi) ook wel bekend als ‘The Emerald of the Andaman Paradise Phi Phi’. Het heldere smaragdgroene water dat het poederachtige witte zandstrand van Maya Bay omringt. De beste tijd om Koh Phi Phi te bezoeken is ook tijdens de droogste maanden van februari van tot april.
  • Mu Koh Surin is zeker aan te raden voor de koraalduikers onder ons. Op deze plek vind je de mooiste en ondiepe koraalriffen in Thailand. Als je geluk hebt dan spot je hier clownvissen en zeeschildpadden. De beste tijd om Mo Koh Surin te bezoeken is tussen november en april.

 

Welke evenementen mag je niet missen?

  • Het Songkran-festival is een traditioneel festival van Thailand. Tijdens dit evenement wordt het Thaise nieuwjaar gevierd, waar mensen water op elkaar spatten.
  • Het Wat Tai Nam (onderwater tempel) in Sangkhla Buri. Als het waterpeil laag is, zal de schoonheid van deze oude plek boven water verschijnen. Het waterpeil is rond maart tot april het laagst, dus een perfecte tijd voor degene die deze onderwater tempel nog niet heeft bezocht.
  • Prasat Hin Phanom Rung in Buri Ram is een plek die zeker een bezoek waard is. Het is een oud tempelcomplex in Khmer-stijl dat zit gevestigd op de top van een uitgedoofde vulkaan. Je kan hier vier keer per jaar een natuurlijk fenomeen bijwonen op deze speciale plek. Alle tempeldeuren zijn namelijk in dezelfde richting geplaatst waarbij de stralen van de zonsopgang en de zonsondergang slechts 4 keer in het jaar (maart, april, september en oktober) door alle 15 tempeldeuren schijnen. Dit is een verbazingwekkende ervaring die zelden wordt gezien.

 

April is misschien wel een van de warmste maanden om Thailand te bezoeken, maar dat mag de pret niet drukken. We hebben verschillende plekken en evenementen beschreven die tijdens deze maand zeker een bezoekje waard zijn. Naar welke plekken of evenementen kijk jij uit om te bezoeken?

 

Wai Tai Nam

Start het gesprek met gelijkgestemden