Thailand verlaagt de quarantaine voor internationale reizigers

Amazing Thailand

De Tourism Authority of Thailand (TAT) is verheugd om aan te kondigen dat de Koninklijke Thaise regering heeft ingestemd met de afgifte van een COVID-19 vaccinatiecertificaat in het land, terwijl de verkorte quarantainetermijnen voor internationale reizigers ook is goedgekeurd. Beide maatregelen treden vanaf vandaag tot nader order in werking.

 

 

Op 31 maart 2021 heeft het Thailand’s National Communicable Disease Committee de voorwaarden aangekondigd in de officiële krant van Thailand: Royal Thai Government Gazette. De voorwaarden hebben betrekking op de afgifte van een COVID-19 vaccinatiecertificaat, in papieren of elektronische vorm, voor mensen die twee vereiste doses COVID-19 hebben gekregen. Het vaccin moet goedgekeurd en geregistreerd zijn bij het Ministerie van Volksgezondheid of goedgekeurd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om in aanmerking te komen voor afgifte van het vaccinatiecertificaat.

Daarnaast is er ook in de Royal Thai Government Gazette gepubliceerd dat het Thaise Centrum voor COVID-19 Situation Administration nieuwe richtlijnen heeft aangekondigd. Dit gaat over de COVID-19 preventiemaatregelen en quarantainevereisten voor internationale aankomsten waarbij 11* groepen betrokken zijn die momenteel wel toegang hebben om naar Thailand te reizen.

Voor internationale reizigers die volledig zijn ingeënt tegen COVID-19, met een vaccin dat is goedgekeurd en geregistreerd bij de Ministerie van Volksgezondheid of WHO, wordt de quarantaine teruggebracht tot 7 dagen. De internationale reizigers moeten echter afkomstig zijn uit landen zonder gemuteerde stam van het SAR-COV-2-virus, zoals wordt vermeld en bijgewerkt door de Ministerie van Volksgezondheid.

 

Vanaf 31 maart 2021 worden de volgende vaccins geaccepteerd: ARS-CoV-2-vaccin (CoronaVac) door Sinovac (2 doses nodig); AZD1222 van AstraZeneca / Oxford (2 doses nodig); AZD1222 door SK BIOSCIENCE – AstraZeneca / Oxford (2 doses nodig); BNT162b2 / CORMIRNATY – Tozinameran (INN) door Pfizer / BioNTech (2 doses nodig); Covishield (ChAdOx1_nCoV19) door het Serum Institute of India (2 doses nodig); Ad26.COV2.S van de Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson (1 dosis nodig), en mRNA-1273 van Moderna (2 doses nodig).

 

De quarantaine tot 7 dagen geldt niet voor internationale reizigers die niet gevaccineerd zijn of voor internationale reizigers die gevaccineerd zijn, maar niet in staat zijn om een geldig vaccinatiecertificaat, origineel papier of een afdruk van een online vaccinatiecertificaat te tonen aan de International Port Health Control bij aankomst. Voor deze reizigers geldt dat de quarantaine periode wordt verkort van 14 dagen (15 nachten) naar 10 dagen (11 nachten).

De huidige quarantaineperiode van 14 dagen blijft per 31 maart 2021 van kracht voor mensen die uit de 11 landen met SAR-CoV-2-virusmutaties en -varianten, zoals aangekondigd door de Ministerie van Volksgezondheid. Dit zijn de landen Botswana, Kameroen, Congo, Ghana, Kenia, Mozambique, Rwanda, Zuid-Afrika, Tanzania, Zambia en Zimbabwe.

Om in aanmerking te komen om Thailand binnen te komen, moeten internationale reizigers nog steeds al hun verplichtingen in orde hebben voor aankomst en binnenkomst. Dit bestaat uit:

  • Een geldig visum of inreisvergunning
  • Een Certificaat van Binnenkomst (COE) afgegeven door de Royal Thai Embassy of Consulaat
  • Een COVID-19-ziektekostenverzekering met een minimale dekking van $100.000
  • Een bevestiging van hotelboeking in alternatieve staat quarantaine (ASQ) en een medische verklaring met een RT-PCR-laboratoriumresultaat dat aangeeft dat COVID-19 niet is gedetecteerd, uiterlijk 72 uur voor vertrek afgegeven.

De reizigers wordt aangeraden om voor meer informatie contact op te nemen met de Royal Thai Embassy of Consulaat in hun thuisland.

 

Voor de reizigers die onder de quarantaine van 7 dagen vallen moeten tijdens de quarantine in Thailand op dag 5-6 een RT-PCR-test ondergaan, met een quarantaine van 10 dagen zijn twee tests vereist op dag 3-5 en dag 9-10 en met een quarantaine van 14 dagen zijn drie tests vereist op de dag van aankomst, op dag 6-7 en op dag 12-13. Alle aankomsten worden gedurende een bepaalde periode getraceerd door een volgsysteem.

 

 

* De 11 groepen mensen die momenteel zijn toegestaan ​​om Thailand binnen te komen:

1. Thaise staatsburgers.
2. Personen met vrijstelling of personen die worden overwogen, toegestaan ​​of uitgenodigd door de Eerste Minister, of het hoofd van de verantwoordelijke personen die verantwoordelijk zijn voor het oplossen van noodtoestanden om het Koninkrijk binnen te komen, met betrekking tot noodzaak. Dergelijke overweging, toestemming of uitnodiging kan onderworpen zijn aan specifieke voorwaarden en termijnen.
3. Personen op diplomatieke of consulaire missies of onder internationale organisaties, of vertegenwoordigers van buitenlandse regeringen die hun taken in het Koninkrijk uitoefenen, of personen van andere internationale organisaties zoals toegestaan ​​door het Ministerie van Buitenlandse Zaken met betrekking tot noodzaak, met inbegrip van hun echtgenoot, ouders, of kinderen.
4. Vervoerders van noodzakelijke goederen, die na voltooiing onmiddellijk kunnen worden geretourneerd.
5. Bemanningsleden die op zending naar het Koninkrijk moeten reizen en die een specifieke datum en tijd hebben om terug te keren.
6. Niet-Thaise staatsburgers die echtgenoten, ouders of kinderen zijn van Thaise staatsburgers.
7. Niet-Thaise staatsburgers die houder zijn van een bewijs van verblijf, inclusief hun echtgenoten en kinderen.
8. Niet-Thaise staatsburgers die een werkvergunning hebben of toestemming hebben gekregen om in het Koninkrijk te werken in overeenstemming met de Thaise wetten, met inbegrip van hun echtgenoten en kinderen, of buitenlandse werknemers die van de overheid vrijstelling hebben gekregen om tijdelijk in het Koninkrijk en mogen werken via hun werkgevers of vergunninghouders die buitenlandse arbeiders mogen binnenhalen om in het Koninkrijk te werken.
9. Niet-Thaise staatsburgers die studenten zijn van door de Thaise autoriteiten erkende onderwijsinstellingen, met inbegrip van hun ouders of verzorgers, met uitzondering van studenten van niet-formele onderwijsinstellingen in overeenstemming met de wet op particuliere scholen, en van andere soortgelijke particuliere onderwijsinstellingen.
10. Niet-Thaise onderdanen die in Thailand medische behandeling nodig hebben, en hun begeleiders. Dit omvat echter geen medische behandeling voor COVID-19.
11. Niet-Thaise staatsburgers aan wie toestemming is verleend om het Koninkrijk binnen te komen op grond van speciale regelingen tussen Thaise overheidsinstanties en andere landen, of personen of groepen personen die toestemming hebben gekregen van de premier na indiening ter overweging na de onderzoek en toetsing door de ad-hoc commissie voor de overweging van de versoepeling van de handhaving van maatregelen om de verspreiding van de overdraagbare ziekte Coronavirus 2019 te presenteren en te bestrijden (COVID-19), en zal voldoen aan de door de ad-hoc commissie vastgestelde ziektepreventiemaatregelen.

 

Bron: TAT News & Royal Thai Embassy The Hague

Start het gesprek met gelijkgestemden