Het eilandleven dichtbij Bangkok

Amazing Thailand

Een reis zal voor velen beginnen of eindigen in Bangkok. Deze stad is prachtig, maar kan ook heel hectisch zijn. Een goede plek om tot rust te komen zijn de Thaise eilanden, hier hangt vaak een hele relaxte sfeer. De bekende eilanden zoals Koh Samui, Koh Chang en Koh Phi Phi zijn nog een behoorlijk stuk reizen. Wil jij na je landing in Bangkok razendsnel op een mooi en rustig eiland vertoeven? Ontsnap dan aan de hectiek van de stad op Koh Lan en Koh Si Chang.


Koh Si Chang
Koh Si Chang is niet het typisch idyllische eiland met witte stranden en palmbomen, maar dit eiland heeft weer hele andere mooie dingen te bieden! De voormalige Thaise koning Chulalongkorn heeft Koh Si Chang al jaren geleden ontdekt. Hij liet destijds de ‘Phra Judhadhut Palace’ bouwen, dit was het zomerpaleis van de koning waardoor hij altijd binnen een paar uur van het strand kon genieten. In 1900 is het zomerpaleis deels afgebroken, maar het paleis en de royale tuin zijn nog steeds te bewonderen en geven een bijzondere blik op hoe de voormalige koning leefde.


Bron: marchespast

Op dit eiland zijn ook meerdere tempels te bewonderen. Neem bijvoorbeeld de tempel van Buddha’s Footprint of in het Thais bekend als ‘Mondop Roi Phraphutthabat’. Voordat je deze tempel kan bekijken wordt eerst wat inspanning vereist. Trotseer 505 treden en geniet daarna van een stunning view over de haven van Koh Si Chang! Even tot rust komen na deze klim? Breng dan een bezoek aan het Haad Tham Phang strand.


Bron: tipsthailand                            Bron: renown-travel

Heeft dit eiland jouw interesse al gewekt? Dat is mooi om te horen, maar het mooiste moet nog komen want Koh Si Chang is maar 2 à 2,5 uur van Bangkok vandaan en eenvoudig te bereiken. Neem de bus vanaf Mor Chit of Ekamai naar Sri Racha. Deze bussen gaan ongeveer om het halfuur en de rit duurt ongeveer twee uur.  Vervolgens neem je op Sri Racha een tuktuk nemen naar de Koh Loi pier. Vanaf de pier vertrekt ongeveer ieder uur een boot. Voordat je met de boot mee mag moet je eerst een ticket halen, deze kost 50 baht per persoon. Eenmaal op de boot duurt de tocht zo’n 40 minuten. Als je sneller op het eiland wilt zijn kan je kiezen voor een speedboot. Deze optie is wat duurder, maar wel sneller en er zijn geen wachttijden. Van plan om dit eiland te bezoeken? Dan ben je hier makkelijk één tot twee dagen zoet.


Koh Lan
Hou jij meer van een actieve vakantie én wil jij op witte stranden paraderen? Dan is Koh Lan de perfecte optie. Dit eiland heeft een hele brede selectie aan stranden. Op het ene strand is van alles te doen; parasailing, op een bananenboot stappen of rondscheuren op een jetski! Maar op het andere strand is weer meer rust. Op dit eiland is voor ieder wat wils!

Bron: Easybook

Thien Beach
Wil jij een dag alle pad thai, mango sticky rice en andere heerlijke Thaise gerechten eraf trainen? Bezoek dan Thien Beach. Op dit strand kun je namelijk van alles ondernemen. Vooral voor de watersportliefhebbers is dit een must visit.

Ta Waen Beach
Wil jij niet alleen in de zon bakken maar ook souvenirs bekijken en in lekkere restaurants eten? Bezoek dan Ta Waen Beach. Dit is een strand van 750 meter en je hoeft je hier geen seconde te vervelen. Een kleine side note: je zult hier niet alleen zijn want dit strand is ook erg populair onder de Aziatische vakantievierders.


Bron: Makemytrip

Ton Lang Beach
Hou jij meer van een intiem en rustig strand? Ga dan naar Ton Lang Beach. Het is even zoeken want het lijkt alsof je op het einde van de weg op een doodlopend pad uitkomt, maar volg de borden en loop dan nog een stukje door. Uiteindelijk zul je het strand vinden en hier kan je heerlijk relaxen. Als je snorkelspullen hebt neem deze dan zeker mee want op dit strand kan je koraal snorkelen!

Koh Lan is het best te bereiken vanaf Pattaya. Vanaf Bangkok gaan hier verschillende bussen naartoe. Deze rit duurt zo’n 2 à 2,5 uur en kost rond de 120 baht. Op Pattaya aangekomen, kun je van de Bali Hai pier 45 minuten de veerboot nemen voor 20 baht. Sneller op het eiland aankomen? Neem voor 200 baht een speedboot en je bent er in een kwartiertje.

Start het gesprek met gelijkgestemden