Thailand Biënnale Chiang Rai 2023: De open wereld !

Amazing Thailand

Van 9 december 2023 tot 30 april 2024 worden kunstwerken van 60 kunstenaars uit 21 landen in Chiang Rai ten toon gesteld.

De Thailand Biënnale Chiang Rai 2023, met als thema The Open World, zal plaatsvinden van 9 december 2023 tot en met 30 april 2024 in Chiang Rai.

Het evenement stelt  kunstwerken van 60 kunstenaars uit 21 landen ten toon, waaronder 38 buitenlandse kunstenaars en 22 Thaise kunstenaars, dit op de belangrijkste tentoonstellingslocaties in de stad Chiang Rai en het district Chiang Saen.

 

In de stad Chiang Rai zijn de belangrijkste bezienswaardigheden het Chiang Rai International Art Museum (CIAM), Wat Rong Khun of de Witte Tempel, het Baan Dam Museum, het Mae Fah Luang Art and Cultural Park, het Mekong Basin Civilization Museum, het Rai Cherntawan Meditation Centre, Treinbibliotheek van Chiang Rai en Singh Park Chiang Rai.

In de wijk Chiang Saen zijn de belangrijkste bezienswaardigheden het Gouden Driehoek-gebied, Wat Pa Sak en het Chiang Saeng Nationaal Museum.

 

Er zullen meer dan 10 paviljoens worden voorgesteld door lokale en internationale curatoren en kunstenaars, waaronder het Koreaanse paviljoen, het MoMA Warschau-paviljoen, het Production Zomia-paviljoen, Sala MaPavilion, het Phan-paviljoen en de International Watercolour Artists Group.

Gedurende deze vijf maanden zullen er aanvullende evenementen plaatsvinden in samenwerking met de lokale gemeenschappen, waaronder muziekoptredens van multi-etnische groepen, filmvertoningen, seminars en een open huis van meer dan 30 kunstenaarsateliers in Chiang Rai.

 

De Thailand Biënnale is een internationale tentoonstelling van hedendaagse kunst, geïnitieerd door het Bureau voor Hedendaagse Kunst en Cultuur onder het Ministerie van Cultuur. Het evenement werd in 2018 gelanceerd in Krabi en werd in 2021 verplaatst naar Nakhon Ratchasima. Samen met Chiang Rai werden alle drie de steden geselecteerd om het evenement te organiseren vanwege hun potentieel als pioniers van de ‘Art City’-campagne van het ministerie.

Bezoek voor meer informatie de website van het evenement op www.thailandbiennale.org of volg de Facebook-pagina: Thailand Biennale.

Start het gesprek met gelijkgestemden