Vervoer in Bangkok

Amazing Thailand

In Bangkok kan het giga druk zijn. Vooral na 15:00u. kun je beter niet een taxi, tuk tuk of bus nemen. De kans dat je dan uren vast staat in files is erg groot en dat is natuurlijk zonde van je tijd! De stad heeft zo enorm veel bezienswaardigheden waardoor je nog wel eens tijd tekort kan komen in deze hoofdstad! Check deze blog met een aantal manieren van vervoer in Bangkok.

 

Een eerste vervoersmiddel in Bangkok is de BTS Skytrain. Deze trein stopt alleen niet in de buurt van Khao San Road, waardoor je zou moeten overstappen op een ander vervoersmiddel als dit je eindbestemming is. Om de vijf minuten vertrekt er weer een nieuwe trein vanaf de verschillende Skytrain-stations. Bij verschillende hotels en stations zijn kaarten te verkrijgen waarop de routes van de treinen zijn aangegeven. Koop je treinticket bij een machine en kijk uit het raam naar de gigantische files onder je!

 

Een ander vervoersmiddel waarbij je geen last van files zult hebben is de Chao Phraya River Express boot. Vaar van A naar B in Bangkok en ontdek de stad vanaf het water! Het is goedkoop, snel, relaxed en verkoelend (door het windje!).

 

Voor de avonturiers is er nog een andere optie: de motorbike driver! Spring achterop een motor en verplaats jezelf op deze spannende maar toffe manier door de stad. De motorbike driver manoeuvreert gemakkelijk tussen de rijen auto’s door waardoor jij niet lang in de file hoeft te staan. Houd een driver in een oranje hesje tegen en maak je klaar voor een gaaf motorritje!

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren van vervoer in Bangkok! Welk vervoersmiddel raad jij aan?

Start het gesprek met gelijkgestemden