Rustige hotspots

Amazing Thailand

Thailand is een erg populaire vakantiebestemming geworden. Als je straks Thailand weer mag bezoeken weet je dat je niet de enige zal zijn op bijvoorbeeld Phuket, Koh Samui, Krabi of Bangkok. We schreven er al een artikel over in samenwerking met National Geographic. Maar we hebben nog meer tips! Wil je straks op vakantie even tot rust komen en optimaal genieten van wat Thailand te bieden heeft? Er zijn nog een paar plekken die niet druk bezocht worden door toeristen en wij hebben deze hotspots voor je op een rijtje gezet!

 

Noord-Thailand: Loei

Als je in het noorden van Thailand bent breng dan een bezoek aan de provincie Loei in de buurt van Laos. De provincie wordt nog niet druk bezocht door toeristen en bezit hét authentieke karakter van Thailand. Ontdek in alle rust de prachtige omgeving die bestaat uit rijstvelden, lokale boerderijen en kleine dorpen. Ook ligt in de provincie de stad Chiang Khan, waar je echt even een kijkje moet nemen. De stad ligt aan de de oever van de Mekong rivier, die de grens vormt met Laos. Hier spot je in de vroege ochtend de monniken die hun ronde lopen in het dorp. Of ga in de avond naar de hoofdstraat Chai Kong in Chiang Khan. De stad leeft in de avond op en dan kun je hier heerlijk genieten van Thais eten of ga juist relaxen en neem een Thaise massage.

 

Noordwesten van Thailand: Mae Hong Son

Tegen de grens van Myanmar ligt de provincie Mae Hong Son. Doordat de ligging van de provincie best wel afgelegen is wordt het nog niet druk bezocht. Je vindt in de bergachtige provincie prachtige groene rijstvelden, watervallen, lokale bergdorpjes en authentieke tempels. Verder is het dorpje Pai een plek die je echt moet opzoeken als je rust wilt. Het echte stadse leven is hier niet terug te vinden, want het bestaat uit slechts een paar straten. Ga juist de prachtige natuur in de omgeving ontdekken zoals  de Tham Lot Cave of geniet van de rust in een van de warmwaterbronnen. 

 

Noordoosten van Thailand: Isaan

In het noordoosten van Thailand, een van de rustige delen van het land, ligt de regio Isaan. Deze regio is bekend om de bergen en rijstvelden en ligt tegen de grens aan van Laos en Cambodja. Hier vind je ook het drielandenpunt, de Emerald Triangle. In de grote steden vind je bijna geen winkels en je zult hier ook niet afgeleid worden door het nachtleven, want die is er nagenoeg niet.  Ga hier naartoe als je niet druk bezochte maar prachtige tempels wilt bezoeken.

 

Zuid-Thailand: Trang

In het zuiden van Thailand is de provincie Trang een mooie plek om langs te gaan. Het wordt ook wel de eco-provincie van Thailand genoemd, want hier zijn de mensen bewust bezig met de natuur en het milieu. Het Trang-archipel bestaat uit 47 eilanden, dus er zijn genoeg mooie stranden om te ontdekken. Koh Kradan is een van die eilanden waar het rustig en mooi is. Het ligt aan de Andamanse Zee en de stranden worden herkend als echte ‘bountystranden’. Dat houdt in dat het bestaat uit witte stranden, (kokos)palmen en een helderblauwe zee. Snorkel hier in de heldere zee en geniet van de rust!

Ondanks dat Thailand een veelbezochte vakantiebestemming is heeft dit land nog genoeg plekken die weinig worden bezocht, maar daardoor juist veel te bieden hebben. Ga voor de rust tijdens je reis lekker wandelen in het authentieke Loei,  kijk uit op de de bergachtige regio Mae Hong Son met de prachtige rijstvelden, geniet ervan dat er weinig toeristische winkels zijn in Isaan en ga snorkelen in de helderblauwe zee aan het rustige strand van Koh Kradan. Wie deze plekken bezoekt, zal ontdekken dat Thailand ook veel rust te bieden heeft. 

 

Welke plek spreekt jou het meeste aan?

Start het gesprek met gelijkgestemden