Restaurant Gaggan beste restaurant in Azië!

Amazing Thailand

Het Indiase moleculaire restaurant Gaggan is ook dit jaar weer het beste restaurant, niet alleen van Thailand, maar van heel Azië. De continue ontwikkelingen en het creatief omgaan met ingrediënten heeft het restaurant populair gemaakt.

dining room thailand 2travel2

Naast Gaggan heeft Bangkok zich goed op de kaart gezet met acht andere restaurants; Nahm (5), Suhring (13), Bo.lan (19), Issaya Siamese Club (21), Eat Me (31), The Dining Room (36), Le Du (37) en L’Atelier de Joel Robuchon (40). Van de 9 zijn er 4 nieuwkomers dit jaar. De Thaise keuken is altijd al een geliefd onderdeel van de cultuur, maar vergeleken met vorig jaar is het aantal high-end restaurants in de top 50 verdubbeld.

Restaurant Nahm
Vorig jaar stond restaurant Nahm nog op de 8e plaats, dit jaar gestegen naar nummer 5 in de lijst van top 50 beste restaurants in Azië. Restaurant Nahm staat bekend om de vernieuwende en bijzondere Thaise combinaties.

Aandacht voor duurzaamheid bij restaurant Bo.lan
Het restaurant Bo.lan geeft extra aandacht aan duurzaamheid doordat ze het eerste zero-waste restaurant in Bangkok zijn. Bo.lan gebruikt eigen-verbouwde groentes waarvan ze hun gerechten maken. De menukaart wisselt afhankelijk van de beschikbare, lokale producten. Het restaurant maakt gebruik van een recycle systeem voor organisch restafval en het zuiveren van grijs water. Het restaurant staat op nummer 19 in de lijst.

Eat Me
Invloeden van landen wereldwijd komen samen in de keuken van restaurant Eat Me in Phuket. Het interieur is een combinatie van gezellig en modern. Het moderne komt ook terug in continue afwisseling van exposities van lokale kunstenaars.

Issaya Siamese Club
Authentieke, Thaise cultuur is terug te zien bij het restaurant Issaya Siamese Club waar de ingrediënten zelf verbouwd worden. Dit wordt ook doorgezet in het kleurrijke interieur.

 

PS. Kijk hieronder de aflevering van Gaggan bij Chef’s Table!

 

Bron: 2Travel2

 

Start het gesprek met gelijkgestemden