Muay Thai fans: komt dat zien!

Amazing Thailand

Op 17 maart vindt het Thailand Experience festival plaats. Voor de Muay Thai training, het eerste wat boxers doen is de « Wai Kru » om respect tonen voor de ceremonie die al honderden jaren plaatsvindt. De Wai Kru ceremonie is een eerbetoon aan hun voorouders, de heilige voorwerpen, en de meesters die hen Muay Thai hebben geleerd. De Wai Kru brengt voorspoed en maakt hun geest rustig en bedachtzaam.

De Muay Thai dans wordt gedaan om de specifieke kenmerken van een Muay Thai meester of het kamp te tonen. Muay Thai boksers die dezelfde stijl van Wai Kru en Muay Thai dans uitvoeren, vechten meestal niet met elkaar omdat ze les hebben gekregen van dezelfde meester. Bovendien is de dans een manier om de tactiek van de tegenstander te observeren en warmt het de boksers op (lichamelijk en geestelijk).

De oude hoofdstad van Ayutthaya is de thuisbasis van de jaarlijkse World Wai Kru Muay Thai Ceremony en het Miracle Muay Thai Festival. De jaarlijkse Wai Kru Muay Thai ceremonie wordt gehouden tijdens de jaarlijkse Thaise Martial Arts Festival. Dit is de belangrijkste dag van het jaar. Muay Thai boksers uit de hele wereld keren terug naar Ayutthaya voor een eerbetoon aan hun leraren, en om hulde te brengen aan de legendarische Muay Thai volksheld, Nai Khanom Tom.

Elk jaar doen boxers vanuit de hele wereld mee aan de de World Wai Kur Muay Thai Ceremony en Miracle Muay Thai Festival om hun waardering  te tonen voor de mooie kunst van het Muay Thai. Het vindt plaats in de Ayutthaya World Heritage Site. Er zullen ook tal van activiteiten gehouden worden.

Klik hier voor het programma.

 

Ga jij hierheen? Laat het ons weten!

 

Start het gesprek met gelijkgestemden