Overnachten in Bangkok met uitzicht!

Amazing Thailand

De Chao Phraya rivier is een belangrijk onderdeel van Bangkok. Het water is levendig en druk en hier varen meerdere veerboten, longtailboten en volgeladen vrachtschepen op en af. De rivier wordt ook wel ‘Venetië van het Oosten’ genoemd door de vele kleinere kanalen, ook wel bekend als Khlongs. Via de Chao Phraya rivier worden Thai en toeristen goedkoop en snel naar markten, shopping malls, familie of werk gevaren. Wij raden iedereen aan om op een boot te stappen en een stukje te gaan varen. Het klinkt misschien als een simpele activiteit, maar het zal een prachtige beleving zijn. Aan de rivieroevers liggen namelijk veel bezienswaardigheden zoals Wat Pho, Wat Phra Kaew en Wat Arun. Vanuit de boot zie je veel tempels vanuit een ander perspectief. Ben je van plan deze tempels te bezoeken? Vaar dan naar Tha Tien pier, deze ligt dicht in de buurt van deze tempels en daarnaast staan hier ook veel leuke kraampjes waar je heerlijk eten en souvenirs scoort!

Article photo

Riva Surya

Ben jij klaar om de Chao Phraya rivier te trotseren? Dan hebben wij twee prachtige hotel tips! Als eerst Riva Surya, dit is een viersterrenhotel gelegen aan de oever van de Chao Praya rivier. Het hotel is modern, met een Thaise touch en ligt midden in de historische wijk van Bangkok. Je kan hier heerlijk tot rust komen aan het zwembad of plaatsnemen op één van de ligbedden met uitzicht op de rivier! Zodra je klaar bent met relaxen, neem je de Chao Phraya Express en vaar je naar de mooiste highlights. Als je een dag niet de boot wilt nemen, kun je ook naar het Koninklijk Paleis van Bangkok lopen, deze ligt op loopafstand! 

Adres: 23 Phra Arthit Road Pranakorn, Bangkok, Thailand

Article photo

Riva Arun

Ons tweede hotel tip is Riva Arun, een viersterrenhotel die wederom ligt aan de oevers van de Chao Praya rivier. Dit hotel is maar zes kilometer van het centrum vandaan, hierdoor is het een goede uitvalsbasis om leuke bezienswaardigheden te bezoeken. Voor sommige bezienswaardigheden hoef je niet eens het hotel te verlaten. De Wat Arun en Wat Pho zijn vanaf sommige kamers haast aan te raken, zo dichtbij! Wil je meer zien, neem dan de boot op de Chao Praya Tourist Boat Pier en vaar langs de mooiste tempels. 

Adres: 392/25-26 Maharaj Road, Phraborom Maharajawang, Pranakorn, Bangkok, 10200, Thailand

 

Article photo

Start het gesprek met gelijkgestemden