Onze favoriete viewpoints in Chiang Rai

Amazing Thailand

Thailand staat bekend om haar prachtige natuur. Vakantiegangers kunnen geen genoeg krijgen van de watervallen, witte stranden, betoverende onderwaterwereld en wilde bossen. Wat natuurlijk niet kan ontbreken in dit rijtje zijn de prachtige bergen van Thailand. Daarom hebben wij onze 3 favoriete viewpoints in Chiang Rai voor je op een rijtje gezet!

 

Phu Chi Fa

Onze eerste favoriet is Phu Chi Fa. De zon op zien komen vanaf deze berg is een onvergetelijke ervaring. Je zult vroeg op moeten staan, maar dat is het helemaal waard. Zodra je de zon op ziet komen over een zee van mist, ben je blij dat je wekker zo vroeg stond. Veel mensen komen naar deze berg om deze zee van mist te bekijken. Het is echter ook een prachtige berg wanneer het minder mistig is. Bij een heldere lucht kijk je namelijk uit over verschillende bergen en kun je het buurland Laos zien liggen.

Je kunt Phu Chi Fa het hele jaar door bezoeken. Ben je in februari of maart in de buurt? Dan heb je geluk! In deze maanden zijn de orchid trees namelijk in volle bloei. De mooie witte bloemen aan de bomen maken de omgeving nog magischer.

Phu Chi Dao

Tussen Phu Chi Fa en Doi Pha Tang ligt het viewpoint Phu Chi Dao. Deze schilderachtige plek is perfect voor het bekijken van de zonsopkomst. Sta vroeg op en kleed je warm aan, want het kan erg koud zijn in de vroege ochtend. Je ziet de zon opkomen over de bergen Phu Chi Fa en Doi Pha Mon. Wanneer het mistig is, komen de toppen van deze bergen boven de mist uit. Dit creëert een sprookjesachtig gevoel.

Heb je na de zonsopkomst nog geen genoeg van Phu Chi Dao? Dan kun je nog een stukje verder lopen. Bovenop de berg staat namelijk de paal die de grens aangeeft tussen Thailand en Laos. Zeker leuk om even te bekijken!

Doi Pha Tang

Doi Pha Tang is een berg voor echte natuurliefhebbers. Uiteraard kun je ook hier de zonsopkomst bewonderen. Vanaf het viewpoint kijk je uit over de Mekong rivier, de natuurlijke grens tussen Thailand en Laos. Deze berg is perfect als je even tot rust wil komen. Blijf bijvoorbeeld na de zonsopkomst wat langer hangen dan de meeste toeristen en geniet in alle rust van het landschap rondom het viewpoint.

Als je hier in december of januari bent, heb je extra veel geluk! Je kunt dan niet alleen genieten van de zonsopkomst, maar ook van prachtige roze bloesembomen die vol in bloei zijn.

 

 

Op welk van deze viewpoints zou jij het liefst de zonsopkomst willen bekijken? Laat het ons weten in een reactie!

 

Bronnen foto's: 

https://www.instagram.com/p/BqT2OYsATMZ/  

https://www.instagram.com/p/Bmx8ED0A2AO/

https://www.instagram.com/p/BjjE5b8Bz8z/

Start het gesprek met gelijkgestemden