Recept: Thaise Bananenpannenkoekjes

Amazing Thailand

Als je in Thailand bent geweest, ken je ze ongetwijfeld: de zoete bananenpannenkoekjes, ookwel: roti.  Misschien heb je ze zelfs wel eens geproefd! Op elke streetfood markt staat minimaal één kraam met een Thaise keukenprins(es) die de heerlijke roti’s maakt.

Mis jij de lekkere pannenkoekjes, of wil je ze een keer proberen? Dan hebben we goed nieuws, want wij hebben een recept voor je!

Voor 12 – 15 bananenpannenkoekjes

Ingrediënten

–       3 kopjes zelfrijzend bakmeel

–       1/2 theelepel zout

–       1 el witte suiker

–       1 ei

–       1 el melk

–       Plantaardige olie

–       4 bananen

–       Blikje gecondenseerde melk

Bereidingswijze

–       Begin met het mixen van de bloem, zout en suiker.

–       Voeg vervolgens het ei en de melk toe.

–       Voeg nu 1 à 2 kopjes water toe en begin dit te mengen.

–       Kneed het balletje vervolgens ongeveer 5 minuten.

–       Dek het deeg af en leg het 20 tot 30 minuten opzij.

–       Snijd (ter voorbereiding) de bananen in plakjes.

–       Meng de plakjes banaan in een schaaltje met de gecondenseerde melk.

–       Verdeel het deeg in 12 tot 15 gelijke stukjes.

–       Rol de stukjes deeg dun uit, tot je er bijna doorheen kunt kijken.

–       Verhit 1-2 eetlepels olie in een koekenpan.

–       Leg het uitgerolde stuk deeg in de pan.

–       Leg de banaan (in gecondenseerde melk) in het midden van de roti.

–       Vouw de randen van de roti naar binnen zodat de bananen bedekt zijn met het deeg

–       Bak de roti tot hij goudbruin van kleur is.

–       Serveer met warme chocoladesaus en smullen maar!

 

Er zijn veel verschillende manieren om de roti’s te maken, laat ons in de reacties weten wat jij van dit recept vond!

Bron: http://aworldoffood.nl/recept-zoete-aziatische-roti-pannenkoekjes/

Start het gesprek met gelijkgestemden