De vijf lekkerste zoete snacks uit Thailand

Amazing Thailand

In Thailand weten ze als geen ander hoe een zoete snack hoort te smaken. Ga je binnenkort naar Thailand of kom je er net vandaan? Lees dit artikel en zwijmel even helemaal weg bij alle mierzoete lekkernijen. 

Article photo

We beginnen de lijst met het meest beroemde dessert: mango sticky rice. Bijna overal kun je dit wonderlijke toetje krijgen en what’s not to like? Een perfecte combinatie van gestoomde rijst en zoete mango overgoten met heerlijke kokosmelk. Heb je dit eenmaal geproefd, dan wil je niets anders meer. Echt waar.

Article photo

Loop je door een buurt met streetfood, dan is de kans groot dat je een kraam met Thai roti tegenkomt. Vliegensvlug worden deze pannenkoeken voor je neus bereid en vervolgens gevuld met Nutella, banaan of andere ingrediënten. Je kunt wel stellen dat Thai roti de ultieme zoete streetfood snack is.

Article photo

De sweet Thai crêpes zijn klein maar o zo fijn. Wil je er één (of meerdere) proeven? Ga langs verschillende eetkraampjes op straat, want hier worden ze ter plekke gebakken. De vulling bestaat uit een meringue gemaakt van stijfgeklopt eiwit en suiker en foy thong gemaakt van eigeel. 

Article photo

In Thailand kunnen de temperaturen hoog oplopen en wat is dan lekkerder dan een koel en  verfrissend ijsje? Dit versgemaakte kokosijs wordt geserveerd in een halve kokosnoot. Kies jouw favoriete topping zoals pinda’s, mais (ja,echt), cornflakes of fruit en geniet!

Article photo

De sticky rice is al eerder in deze lijst voorgekomen want de Thai zijn er dol op. Dit keer wordt de rijst niet gecombineerd met mango, maar met rode bonen, kokosroom en suiker. Deze samenstelling wordt in bamboe gegoten en vervolgens gekookt totdat alle ingrediënten samen smelten.  Alleen al het eten van dit zoete toetje is een leuk avontuur.

Start het gesprek met gelijkgestemden