Recept: Phuket Pineapple salade

Amazing Thailand

Deze keer hebben we een heerlijk, gezond en zoetsappig gerecht voor je klaar staan. Wil je tijdens je pauze een keer wat anders dan een caesar salade of wil je een wat luchtiger avondmaal? Dan is deze Phuket Pineapple salade iets om uit te proberen!

 

Wist je dat in Phuket de ananas binnen een bepaald geografisch gebied wordt geproduceerd, verwerkt en bereid en daarmee beschermd wordt door de wet? Hij is enorm zoet, ietwat zuur, bijna knapperig, sappig,  heeft een heerlijke geur en een heldere gele kleur. De volledige vrucht is eetbaar, locals eten ook het hart van de ananas op, met liefde zelfs! Het liefst zou je natuurlijk de Thaise ananas proeven… Maar niet getreurd, een ananas van je favoriete groenteboer of de plaatselijke supermarkt kan ook zeker gebruikt worden voor dit recept. 

 

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 ananas (gesneden in hapklare stukjes)
  • 50 gram kipfilet (gekookt en uit elkaar getrokken)
  • 8 garnalen met staart (gepeld en gepocheerd)
  • 1 ½ eetlepel gedroogde kokosnoot (in stukjes geroosterd)
  • 1 eetlepel gedroogde garnalen (geplet optioneel)
  • 2 stengels lente ui (fijngesneden)
  • 2 sjalotjes (fijn gesneden en gefrituurd totdat ze goudgeel en knapperig zijn)
  • Handje sla
  • Saus (chili jam of honing + chilipoeder/tamarindepasta (optioneel)/palmsuiker of bruine suiker/ vissaus en limoensap – 1 eetlepel van elk en roer goed door elkaar heen.) De saus moet zuur, zoet, zout en een beetje pittig zijn.

Zorg dat je alle ingrediënten goed door elkaar mixt  en serveer het op de slablaadjes. Voeg optioneel een klein handje ongezouten pinda’s toe om een extra bite toe te voegen. (Tip: het is lekker om deze in stukjes te roosteren!) 

Eet smakelijk!

 

Start het gesprek met gelijkgestemden