De Thaise keuken kent verrukkelijke gerechten. Nu er wat meer tijd is om in de keuken staan, kunnen we uitpakken. Dit keer staat er Tom Yam Kai soep op het menu. Haal Thailand in huis met dit lekkere voorgerecht. Of combineer het, helemaal op z’n Thais, met andere gerechtjes als hoofdgerecht! Als spicy je ding is dan is deze zure, pittige Thaise soep wat voor jou. De combinatie van de ingrediënten, veel kruiden en kip zorgen voor een ware smaaksensatie. Krijg je al trek? Laten we beginnen!
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 min bereiden, 1 uur wachten
Ingrediënten:
* 1 rode peper
* 2 cm verse gember
* 3 tenen knoflook
* 1 tl zout
* 2 el zonnebloemolie
* 4 kippenpoten
* 1 liter kraanwater
* 2 limoenen
* 4 stengels koelverse sereh citroengras
* 4 gedroogde limoenblaadjes
* 250 g kastanjechampignons
* 1 el vissaus
* 1 bosui
* 15 g verse koriander
Bereidingswijze
1. Snijd de peper in stukken, schil en snijd de gember fijn. Stamp dit in een vijzel samen met knoflook en zout tot een puree.
2. Verhit de helft van de olie in een soeppan en bak de kip in 10 minuten rondom bruin. Voeg daarna de puree toe aan de kip en bak dit 1 minuut mee. Voeg het water toe en breng aan de kook.
3. Boen de helft van de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoen uit. Plet het citroengras met de zijkant van een groot mes. Voeg het citroengras, samen met de limoenrasp, het limoensap en de limoenblaadjes bij de soep. 4. Maak de champignons schoon met keukenpapier. Breek de steeltjes van de champignons en doe dit alvast bij de soep. Laat de soep dan op laag vuur 1 uur trekken.
5. Zeef de soep. Neem de kip eruit en laat iets afkoelen. Haal met twee vorken het vlees van de kip en doe het vlees terug in de soep zonder de botjes.
6. Snijd de hoedjes van de kastanjechampignons in plakjes. Verhit de helft van de olie in een pan en bak de champignons 5 minuten. Voeg ze toe aan de soep.
7. Pers tenslotte de rest van de limoen uit. Breng de soep op smaak met de vissaus en het limoensap. Snijd de bosui schuin in dunne ringetjes en de koriander grof. Schep de soep in kommen en bestrooi met de bosui en de koriander.
Wil je nog meer het Thaise gevoel in huis halen? Eet dan volgens de Thaise eetgewoonten.
Eet smakelijk!
Bron: Allerhande
De Thaise keuken kent verrukkelijke gerechten. Nu er wat meer tijd is om in de keuken staan, kunnen we uitpakken. Dit keer staat er Tom Yam Kai soep op het menu. Haal Thailand in huis met dit lekkere voorgerecht. Of combineer het, helemaal op z’n Thais, met andere gerechtjes als hoofdgerecht! Als spicy je ding is dan is deze zure, pittige Thaise soep wat voor jou. De combinatie van de ingrediënten, veel kruiden en kip zorgen voor een ware smaaksensatie. Krijg je al trek? Laten we beginnen!
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 min bereiden, 1 uur wachten
Ingrediënten:
* 1 rode peper
* 2 cm verse gember
* 3 tenen knoflook
* 1 tl zout
* 2 el zonnebloemolie
* 4 kippenpoten
* 1 liter kraanwater
* 2 limoenen
* 4 stengels koelverse sereh citroengras
* 4 gedroogde limoenblaadjes
* 250 g kastanjechampignons
* 1 el vissaus
* 1 bosui
* 15 g verse koriander
Bereidingswijze
1. Snijd de peper in stukken, schil en snijd de gember fijn. Stamp dit in een vijzel samen met knoflook en zout tot een puree.
2. Verhit de helft van de olie in een soeppan en bak de kip in 10 minuten rondom bruin. Voeg daarna de puree toe aan de kip en bak dit 1 minuut mee. Voeg het water toe en breng aan de kook.
3. Boen de helft van de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoen uit. Plet het citroengras met de zijkant van een groot mes. Voeg het citroengras, samen met de limoenrasp, het limoensap en de limoenblaadjes bij de soep. 4. Maak de champignons schoon met keukenpapier. Breek de steeltjes van de champignons en doe dit alvast bij de soep. Laat de soep dan op laag vuur 1 uur trekken.
5. Zeef de soep. Neem de kip eruit en laat iets afkoelen. Haal met twee vorken het vlees van de kip en doe het vlees terug in de soep zonder de botjes.
6. Snijd de hoedjes van de kastanjechampignons in plakjes. Verhit de helft van de olie in een pan en bak de champignons 5 minuten. Voeg ze toe aan de soep.
7. Pers tenslotte de rest van de limoen uit. Breng de soep op smaak met de vissaus en het limoensap. Snijd de bosui schuin in dunne ringetjes en de koriander grof. Schep de soep in kommen en bestrooi met de bosui en de koriander.
Wil je nog meer het Thaise gevoel in huis halen? Eet dan volgens de Thaise eetgewoonten.
Eet smakelijk!
Bron: Allerhande