Veiligheids- en gezondheidscertificaat voor toeristische sector

Amazing Thailand

De toeristische dienst van Thailand introduceert samen met partners uit de publieke- en private sector een veiligheids- en gezondheidscertificaat voor toeristische instellingen. Het wil daarmee het vertrouwen winnen van internationale- en binnenlandse toeristen om na de corona crisis opnieuw voor Thailand te kiezen als reisbestemming. Op die manier zullen toekomstige vakantiegangers zich veilig voelen wanneer zij naar een hotel of restaurant gaan.

 

Momenteel wordt er hard gesleuteld aan de details van het certificaat. Onder andere het Ministerie van Volksgezondheid en het Ministerie van Toerisme en Sport zitten om de tafel. Het certificaat draait om vijf sleuteldomeinen. Zo moeten toeristische instellingen zich strikt houden aan de corona-maatregelen en moet de veiligheid van attracties worden gegarandeerd, met behoud van de lokale cultuur. Daarnaast moet hygiëne uitermate gewaarborgd worden, ook wat betreft (openbaar) vervoer.  Verder moet er 100 % gebouwd kunnen worden op het vertrouwen van het personeel van de toeristische instellingen.

Het nieuwe SHA certificaat past binnen het toeristische herstelplan dat de Thaise overheid opzet, waarbij het doel ook is om het binnenlandse toerisme verder te stimuleren.

 

Start het gesprek met gelijkgestemden