Recept: curry-noedelsoep

Amazing Thailand

Om deze regenachtige zomerdag wat vrolijker te maken, delen wij een heerlijk Thais recept. Simpel, snel en vol Thaise flavor. 

 

INGREDIENTEN

Voor 1 persoon

– ½ groentebouillonblokje

– 1 tl tomatenketchup

– 1 volle tl currypoeder

– 1 tl kokoscrème

– 2 cm verse gemberwortel (heel fijn geraspt of in dunne plakjes)

– 1 tl maïzena (aangemaakt met een scheutje koud water)

– 1 pakje gedroogde noedels (150 g)

– ¼ rode paprika (in dunne reepjes)

– 2 el (diepvries) doperwten

– 1 handvol verse bladspinazie

– 4 gekookte, gepelde jumbogarnalen (gehalveerd)

– 1 handvol verse korianderblaadjes

– 1 partje citroen

 

1. Houd de bovenstaande volgorde aan en doe eerst de basisingrediënten in een hittebestendige kan, beker of kom van 1 liter, leg er de noedels, groenten en garnalen in laagjes op, en giet er 400 ml kokend water bij.

2. Roer alles goed door elkaar, dek de soep af met plasticfolie en laat hem een paar minuten staan om de smaken op elkaar in te laten werken, de noedels te laten wellen, en deze gepimpte noedelsoep op de perfecte temperatuur te laten komen.

3. Als je ‘m liever gloeiend heet eet moet je hem nog 2 minuten in de magnetron zetten. Voeg naar smaak peper en zout toe, maak de soep af met de korianderblaadjes en een partje citroen, en eet op!

 

Recept + Foto: Jamie Magazine

Start het gesprek met gelijkgestemden