Recept: Zoete Thaise ijsthee

Amazing Thailand

Ben jij een liefhebber van kruidige smaken als kruidnagel en steranijs, én hou je van zoet? Maak dan eens deze Thaise ijsthee. De verwarmende kruiden in combinatie met de frisse ijsblokjes en de zoete gecondenseerde melk maken deze ijsthee tot het perfecte drankje voor elk seizoen.

Normaal gesproken gebruiken we kruiden als kruidnagel en steranijs eigenlijk alleen in de winter omdat ze zo lekker verwarmend zijn op koude en kille dagen. In de zomer kan je de kruiden echter ook heel goed gebruiken! In deze Thaise ijsthee bijvoorbeeld.

Thaise ijsthee wordt gemaakt van steranijs, kruidnagel, gecondenseerde melk en is geserveerd met ijsblokjes het allerlekkerste. Serveer de ijsthee in hoge glazen en je hebt je zomerse drankjes zó op tafel.

– Breng het water aan de kook in een steelpannetje. Haal de pan van het vuur en voeg theezakjes, steranijs en kruidnagels toe. Laat ongeveer 10 minuutjes trekken.

– Verwijder de theezakjes en kruiden met een lepel en voeg naar smaak suiker toe. Roer goed door tot de suiker volledig is opgenomen. Laat de thee nu op kamertemperatuur komen.

– Vul vier glazen met ijsblokjes en schenk het glas tot 2/3 vol met de thee. Schenk tot slot de gecondenseerde melk bij het glas en roer goed door.

 

Drink smakelijk!

Article photo

Thaise Ijsthee

Start het gesprek met gelijkgestemden