Thailand Pass komt te vervallen

Amazing Thailand

Vanaf 1 juli 2022 gelden de volgende regels, met specifieke voorschriften voor gevaccineerde en niet-(volledig)gevaccineerde reizigers uit alle landen/gebieden met geplande aankomsten vanaf deze datum.

 

Vereisten vóór aankomst
Gevaccineerde reizigers moeten de volgende documenten hebben om Thailand binnen te komen:

  • Een geldig paspoort, of een grenspas voor aankomsten via grenscontroleposten
  • Een certificaat van COVID-19 vaccinatie
  • Iedereen van 18 jaar en ouder moet ten minste 14 dagen voor de reis naar Thailand volledig gevaccineerd zijn voor COVID-19 met een goedgekeurd vaccin.
  • Reizigers van 5-17 jaar die zonder begeleiding naar Thailand reizen, moeten zich ten minste 14 dagen voor de reis naar Thailand laten vaccineren met ten minste 1 dosis van een goedgekeurd vaccin. Reizigers met ouders zijn vrijgesteld van deze verplichting.

Niet-(volledig)gevaccineerde reizigers moeten de volgende documenten hebben om Thailand binnen te komen:

  • Een geldig paspoort, of een grenspas voor aankomsten via grenscontroleposten.

 

Vereisten bij aankomst
Bij aankomst in Thailand moeten alle reizigers een inreiscontrole ondergaan, inclusief controle van de lichaamstemperatuur, en de vereiste documenten overleggen aan de ambtenaar van de immigratiedienst/gezondheidscontrole die de controles uitvoert.

De gevaccineerde reizigers worden dan toegelaten en zijn vrij om overal in het koninkrijk te gaan. *Mensen die over land aankomen en een grenspas gebruiken, mogen niet langer dan 3 dagen in de aangegeven gebieden blijven.

Niet-(volledig)gevaccineerde reizigers die binnen 72 uur voor de reis een negatief resultaat van een PCR-test of een professionele ATK kunnen voorleggen, krijgen toegang en mogen overal het land in gaan.

Niet-(volledig)gevaccineerde reizigers zonder negatief testresultaat binnen 72 uur voor de reis moeten de instructies en richtlijnen inzake volksgezondheid volgen die door de gezondheidsinspecteur op het punt van aankomst van toepassing worden geacht. Alle gemaakte kosten zijn de verantwoordelijkheid van de reizigers.

 

Tijdens het verblijf
Tijdens het verblijf in Thailand wordt zowel gevaccineerde als niet-(volledig)gevaccineerde reizigers aangeraden zich strikt aan de gezondheids- en veiligheidsnormen te houden. Reizigers die COVID-achtige symptomen ondervinden, moeten zich laten testen. Bij een positieve test moeten zij de juiste medische behandeling krijgen.

Wij wensen alle bezoekers een plezierige, veilige en lonende vakantie in Thailand in deze opwindende tijd waarin we weer reizigers van over de hele wereld kunnen verwelkomen.

 

Start het gesprek met gelijkgestemden