Ontsnappen aan de drukte van Bangkok?

Amazing Thailand

Bangkok is een fascinerende stad, maar misschien voel je af en toe de behoefte om te ontsnappen aan de drukte. Gelukkig valt er meer dan genoeg te verkennen rondom de wereldstad. ‘s Weekends trekken veel locals naar de nabijgelegen provincies. Sommige mensen houden van levendige Pattaya terwijl anderen liever de rustigere stranden of Hua Hin, of de heuvels van Khao Yai – allen charmante bestemmingen. Maar ook Pattaya wordt steeds drukker en Hua Hin lijkt minder laid-back dan voorheen.

Als je op zoek bent naar iets nieuws dan is Phetchaburi de ultieme plek. De provincie biedt niet alleen een gemakkelijke ontsnapping uit Bangkok, maar de provincie biedt méér dan genoeg hotspots en bezienswaardigheden.

De westelijke helft van de provincie wordt gedekt door Thailand’s grootste en minst onderzocht nationaal park, Kaeng Krachan: de thuisbasis van enkele van Azië’s meest ongrijpbare en exotische diersoorten. Ook geschiedenis-lovers kunnen hun hart ophalen: Phetchaburi maakte ooit deel uit van de 11e eeuw Khmer-rijk van Angkor. Er zijn een aantal goed bewaarde resten van het Rijk in Phetchaburi stad. De regio was een belangrijke streek tijdens de Sukhothai en Ayutthaya perioden, deze koninkrijken hun sporen hebben achtergelaten. Er zijn ook natuurlijke wonderen, paleizen, tempels en markten die wachten om ontdekt te worden.

Dus daarom geven we je hier een korte guide to Phetchaburi.

De koninklijke grotten van Khao Luang

schermafbeelding-2016-12-19-om-10-16-00

Sleepy Phetchaburi stad beschikt over prachtige relikwieën en tempels, maar de meest populaire attractie is een natuurlijk wonder, net buiten het centrum van de stad: de Khao Luang Cave. Deze diepe grot is diep verborgen in de 100 meter Khao Luang en is te bereiken via een afdaling van een steile trap, schijnbaar bewaakt door stelende lokale apen – je raadt het al: let goed op je bezittingen!

De grot is een grote koele ruimte gevuld met Boeddha beelden en stalagmieten. Het zijn de gouden stralen zonlicht (uit een gat in het dak) die de grot zo fotogeniek maken. Khao Luang wordt lokaal vereerd – belangrijkste afbeelding van de Boeddha hier werd in opdracht van koning Chulalongkorn de Grote en zijn invloedrijke vader koning Mongkut of Rama IV gebruikt voor zijn meditatie.

Khao Wang Palace

schermafbeelding-2016-12-19-om-10-22-24

Ben je in Petchaburi town? Dan kun je niet om Khao Wang Palace heen. Het stijgt uit boven de stad op zijn enorme groene heuvel en is bekroond met een machtige witte stupa – het lijkt een door de hemel gemaakt koninklijke residentie. Dus het is vreemd dat Khao Wang Paleis, gebouwd door koning Mongkut als een zomerverblijf, niet zo bekend is. De imposante gebouwen vormen een mix van Thaise, westerse en Chinese architectuur. Je kunt het steile pad naar de top te beklimmen, maar de meeste bezoekers nemen de kabelbaan, die de 93-meter hoge heuvel met een steile hoek beklimt.

En dan staat dit prachtige uitzicht je op te wachten…

schermafbeelding-2016-12-19-om-10-25-51

Relaxen op Cha Am Beach

Need we say more?

schermafbeelding-2016-12-19-om-10-26-46

De Wat Khoi tempel

Iedere bezoeker van Thailand bezoekt tempels. Maar we zijn zo gewend aan het zien van oude of gerenommeerde wats, dat we vergeten vaak dat tempels nog steeds gebouwd worden. In Phetchaburi’s Wat Khoi kunt u een glimp van een work in progress zien en genieten van de moderne accenten van de Wat Khoi. Dit is zeker een van de mooiste plekken Phetchaburi geworden.

Wat Khoi wordt omringd door Thaise musici die als standbeelden rond de belangrijkste tempel gebouw zijn. En als je goed genoeg kijkt, zelfs een temple guardian met het Liverpool Football Club logo geëtst op zijn lichaam. Wat Khoi is een merkwaardige mix van klassieke en moderne Boeddhistische kunst. Bewonder een geweldige high-reliëf muurschildering met moderne cijfers en mythologische personages. Traditionalisten: kijk goed naar de klassieke stijl scènes uit het leven van de Boeddha bij het hoofdgebouw.

schermafbeelding-2016-12-19-om-10-28-43

Dit is slechts een kleine greep uit de bezienswaardigheden die op je wachten in Phetchaburi. We kunnen natuurlijk alles voorkauwen, maar het is véél leuker om de streek zelf te verkennen! Dus ben je in Bangkok en heb je behoefte aan iets nieuws? Petchaburi is waiting for you!

Petchaburi: Hoe en waar?

Als je een paar dagen vrij bent is Phetchaburi stad een goede uitvalsbasis om de streek te verkennen. De snelste manier om daar te komen vanaf Bangkok is mini-bus vanaf het Victory Monument omgeving. Deze reis duurt ongeveer twee uur.

Meer weten? Lees hier nog meer over de bijzondere streek.

Start het gesprek met gelijkgestemden