De vijf beste hiking routes in Thailand

Amazing Thailand

Naast heerlijk eten, fantastische stranden en vriendelijke manier heeft Thailand ook een weelderige natuur. Je zou het misschien niet meteen verwachten maar dat maakt het een te gek land om te gaan wandelen of hiken. Dat moet je natuurlijk zomaar overal doen, dus zetten wij de vijf beste hiking trails voor je op een rijtje.

 

1. Khao Yai National Park (Nakhon Ratchisima)
Net aangekomen in Thailand en meteen dieren spotten? Dan is een wandeling in Khao Yai National Park, op slechts 200 km afstand van Bangkok, een goede optie. De meeste hikes zijn niet te zwaar en geschikt voor beginners. Voor solo wandelaars zijn er een paar korte wandelroutes maar vanwege de grote hoeveelheid dieren (70 diersoorten waaronder olifanten!) zijn voor langere hikes een gids verplicht.

 

 

2. Mae Sariang (Mae Hong Soi) 

Zoek je rust plek met adembenemende natuur? Maak dan een trek in Mae Sariang, in het noorden van Thailand. Wanneer je een meerdaagse trek boekt kun je bovendien kennismaken met lokale stammen en daar overnachten. Verwacht uitzichten over rijstvelden, betoverende heuvels en prachtige watervallen.

 

 

3.  Umphang Wildlife Sanctuary (Umphang)

Waar je in Mae Hong Soi en Chiang Mai het pad zult moeten delen met andere bezoekers is Umphang een stuk minder bekend. De hikes beginnen bij de Umphang Wildlife Sanctuary. Op twee uur lopen vind je Thailands grootste waterval, Nam Tok Thilawsu. Op zoek naar een uitdaging? Probeer dan de trek van 20 km naar de top (1428m) van Mount Kagerla. 

 

 

4. Kew Mae Pan Nature Trail (Chiang Mai)

De Kew Mae Pan Nature Trail is de meeste populaire trek in Doi Inthanon National Park- de hoogste top van Thailand. Het is een korte wandeling van 3,2 km, maar wel met een flinke klim. En dat panoramische uitzicht.. tja, dat vind je echt nergens anders.

 

5. Phu Kradueng National Park (Loei)

Misschien wel de meest uitdagende trek die je in Thailand kunt maken is die naar de top van Phu Kradueng. Zorg dat je de nacht van tevoren in de buurt slaapt zodat je vroeg kunt beginnen. Gemiddeld duurt de trek naar de top zo’n 4-4.5 uur maar dan wordt je rijkelijk beloond met een onvergetelijk uitzicht.

Start het gesprek met gelijkgestemden