De highlights van Loei

Amazing Thailand

Wil jij liever niet de standaard, toeristische route van Thailand volgen en meer tussen de locals reizen? Reis dan naar de authentieke provincie Loei in het noordoosten van Thailand! Bezoek lokale feesten van de extreem vriendelijke bevolking, struin door de indrukwekkende tempels en ontdek de prachtige natuur van Loei. Lees verder voor de highlights van deze provincie!

 

Chiang Khan

Dit dorpje in het uiterste noorden van Thailand is een absolute aanrader. Het is knus, hip en levendig. Er zijn veel schattige winkeltjes, hippe bed & breakfasts en barretjes. Neem een traditionele, Thaise massage en zie tijdens zonsondergang alle longtail vissersbootjes de Mekong rivier opgaan. Bijzonder om mee te maken is de merit-making ceremony tijdens zonsopgang. Dit ochtendritueel met monniken is het vroege opstaan zeker waard!

 

Black thai

Ga op bezoek bij de Thai Dam, ook wel Black Thai genoemd. Dit zijn vluchtelingen uit China, Vietnam en Laos en vormen in Thailand een hele eigen gemeenschap. De naam van deze community is te danken aan het feit dat voornamelijk de vrouwen, alleen maar zwarte kleding dragen.

 

Boottocht over de Mekong

Deze gigantische rivier vormt de grens tussen Thailand en Laos. Er zijn verschillende opstapplekken langs de rivier. Vanaf het water ziet het er allemaal weer anders uit, waardoor dit echt een aanrader is! Je kunt zelfs met een slowboot in twee dagen van Thailand naar Laos varen, maar er is meer dan genoeg te zien en te beleven in Thailand!

 

Organische rijstplantages

Ga naar het Phu Ruea Ruean Mai Resort om een organische rijstplantage te bezoeken. Dit is een heel arbeidsintensief proces, waar ze met veel zorg en liefde rijst verbouwen. Boek hier een overnachting en lunch ook nog eens met organische producten.

 

Naast deze tips zou je fietsen kunnen huren, picknicken op het water bij Huai Krating Reservoir of heerlijke lokale gerechten kunnen proeven.

Wat zou jij van bovenstaand lijstje willen afstrepen?

 

Start het gesprek met gelijkgestemden