Namtok Thi Lo Su waterval

Amazing Thailand

De Thi Lo Su waterval ligt in het Umphang Wildlife Sanctuary en staat bekend om haar sereniteit en schilderachtige omgeving. Thi Lo betekent in de lokale taal ‘waterval’ en Su betekent ‘luid’. Thi Lo Su staat dus voor de waterval die veel geluid maakt en dat blijkt! Thi Lo Su staat namelijk op de zesde plek van grootste watervallen in de wereld. De waterval stroomt langs kalkstenen kliffen naar beneden van een hoogte van 200-300 meter. Het water valt over een brede rand en wordt trapsgewijs verspreid over een breedte van bijna vier (!) voetbalvelden.

schermafbeelding-2017-01-11-om-16-33-47

Deze waterval staat vooral bekend vanwege de verschillende niveaus. In de lagere ‘verdiepingen’ worden namelijk kristalheldere baden gevormd. Wie wil daar nou geen duik nemen? Na het zwemmen kun je wat gaan hiken of de grot – verscholen achter de waterval – ontdekken.

schermafbeelding-2017-01-11-om-16-33-53

Je kunt de waterval alleen van november t/m april bezoeken, in het regenseizoen. Lokale vervoersmiddelen en toeristenbureau’s kunnen je naar de ingang brengen en vanaf daar loop je ongeveer 2 kilometer naar de waterval.

Start het gesprek met gelijkgestemden