Koh Chang

Amazing Thailand

Koh Chang is het op één na grootste eiland van Thailand (Phuket is groter) en is helemaal weggestopt in het oosten van het land, voor de kust van Cambodja. Ooit was Koh Chang met name een backpackersbestemming, maar inmiddels is het ook onder andere toeristen een hotspot. Dat is niet per se erg, want de fijne vibe hangt er nog steeds.

 

Ondanks dat Koh Chang het een na grootste eiland van Thailand is, verblijven toeristen eigenlijk alleen aan de westkust. De oostkust is winderig, heeft nauwelijks stranden en daardoor ook vrijwel geen accommodatie. Stranden hebben op Koh Chang een westerse naam maar ook een Thaise naam. Het grootste plaatsje op het eiland is Sai Khao Beach, beter bekend als White Sand Beach. Vrijwel alle andere stranden zijn onderdeel van een resort. Een bezoek aan de Khlong Phlu waterval is een must! Net als een bezoekje aan het dorpje Bang Bao, welke gebouwd is op palen in de zee. Ook vind je hier veel winkeltjes, restaurantjes en hotels.

 

tipsthailand1

 

Wat te doen als je op Koh Chang bent? Bestel een cocktail, geniet van het heerlijke weer en sla beslist het tropische regenwoud niet over. Oh en vergeet de onderwaterwereld niet. Deze is prachtig en je kunt heerlijk snorkelen in de azuurblauwe zee!

 

tipsthailand2

 

Hoe kom je er?

Vanuit Bangkok ben je met de bus in ongeveer zeven uur in de stad Trat. Vanaf daar kun je de ferry pakken en ben je in een half uurtje op Koh Chang. Wil je tijd besparen? Je kunt ook vliegen vanaf Bangkok.

 

Ga jij Koh Chang aan je lijstje toevoegen?

 

 

Coverfoto: DivePrice

Foto’s in tekst: TipsThailand

Start het gesprek met gelijkgestemden