Lopburi monkey festival op 26 november

Amazing Thailand

 

Lopburi ligt 150 kilometer ten oosten van Bangkok, en is de plek waar jaarlijks op de laatste zondag van november het traditionele ‘monkey banquet’ plaatsvindt. Tijdens het festival wordt er een uitgebreid fruit en groentebuffet opgebouwd voor de ruim 2000 lokale apen die in Lopburi wonen. Dit buffet is een ode aan de duizenden apen die een belangrijk deel uitmaken van de cultuur in Lopburi.

Deze apen hebben vrij spel in de stad; zo hebben ze bijvoorbeeld de mogelijkheid om openbare gebouwen te betreden en te oversteken in het verkeer, net zoals de inwoners van de stad.Ze kunnen vaak tot overlast zorgen, bestelen toeristen en lokale bevolking, en zijn over het algemeen ondeugend en brutaal. De lokale bevolking tolereert hun brutale gedrag omdat ze geloven dat de apen staan voor geluk en fortuin. Maar dit festival komt niet zonder risico’s, daarom hebben wij de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet:

-Kijk de apen niet recht in de ogen, dit zien ze als een uitdaging of een bedreiging en kan ze aansporen om aan te vallen.
-Ga zonder eten in je tas of broekzakken erheen. Dit kunnen ze ruiken en ze aanzetten tot stelen.
-Blijf relaxed, dieren zijn gevoelig voor je energie en reageren daarop.

Dus, durf jij het aan om hierheen te gaan? 😉

Start het gesprek met gelijkgestemden