Je drone mee op vakantie naar Thailand ?

Amazing Thailand

In Thailand moet iedere drone die van een camera voorzien is geregistreerd worden alvorens je er mee mag vliegen. Dit geldt dus ook voor de drones die lichter zijn dan 250 gram zoals de DJI Mini. Om een drone te registeren in Thailand heb je een aantal documenten nodig. Ten eerste heb je een Engelstalige aansprakelijkheidsverzekering nodig.

 

Als je deze hebt moet je jouw drone aanmelden bij het CAAT (The Civil Aviation Authority Of Thailand) en het NBTC (The National Broadcasting and Telecommunitations Commission).

 

Aansprakelijkheidsverzekering

Om je drone te registreren bij het CAAT, heb je een aansprakelijkheidsverzekering nodig.

De volgende gegevens moeten in de aansprakelijkheidsverzekering staan:
-Jouw volledige naam;
-Het merk, model, serienummer en het gewicht van de drone;
-Een bevestiging dat de verzekering ook geldig is in Thailand;
-Minimaal verzekerd bedrag van 1.000.000 baht, omgerekend ongeveer €26.000. Houdt er rekening mee dat de verzekering in het Engels moet zijn.

 

Registratie bij het CAAT

De registratie bij het CAAT kan je al doen voordat je naar Thailand gaat. Je kunt de registratie bij het CAAT doen via de volgende link: uav.caat.or.th.
Het is aan te raden dit op tijd te doen. Het kan namelijk wel even duren voordat de registratie goedgekeurd wordt door het CAAT.

 

Registratie bij het NBTC

De registratie bij het NBTC voor het vliegen van je drone in Thailand kan pas als je in het land bent. Voor het registreren bij het NBTC moet je namelijk je paspoort stempel uploaden die je krijgt bij aankomst in Thailand. Je drone registratie bij het NBTC doe je via de volgende link: https://anyregis.nbtc.go.th/sign_up/foreigner/.

 

 

Als je alle gegevens hebt ingevuld bij het NBTC krijg je per mail een document doorgestuurd. Met dit document ga je naar een Thaise bank om de registratiekosten van de drone te betalen. Deze registratiekosten bedragen 214 Baht (ong. 6 euro).

 

Dit hele proces neemt minimaal 2 weken in beslag, dus als je vakantie korter is dan twee weken, zal dat helaas niet voldoende zijn.
Houd hier dus rekening mee als je graag je drone wilt gebruiken tijdens je reis!

 

Start het gesprek met gelijkgestemden