Hoe geraak je nu best van de luchthaven naar de stad ?

Amazing Thailand

Je komt aan op Suvarnabhumi Airport en wil natuurlijk graag zo snel mogelijk het bruisende  Bangkok in, hoe pak je dit best aan en wat kost het je ? 

Wel er zijn een paar mogelijkheden, eentje voor elk budget zeg maar. 

Eerste en waarschijnlijk de makkelijkste manier is een Meter taxi, ja gaat naar level 1 in de  luchthaven (gelijkvloers) en gaat daar naar de officiële taxi stand.  

Er zijn twee verschillende soorten bonnetjes automaten, eentje voor reguliere taxi’s en eentje voor  XL taxi’s, prijs is hetzelfde, je rijdt gewoon op de meter maar de XL zijn groter en kunnen meer  bagage meenemen. Men kan je wel een additional cost aanrekenen van 20 THB per stuk bagage. Je krijgt dan een bonnetje met de nummer van de standplaats van je taxi en de nummerplaat en  de naam van de chauffeur. 

Je zoekt deze dan op en toont hem/haar je bonnetje (taxi plaatsen zijn genummerd in het groen  boven elke plek). De taxi rijdt dan op de meter en je betaalt een extra 50 THB airport charge  boven op het tarief. Let wel op tolwegen zijn ook apart bij te betalen, dit kom meestal neer op  een 70 THB afhankelijk van waar je ergens in de stad moet zijn. 

 

 

Tweede optie is de train/skytrain (niet zo erg handig als je veel bagage mee hebt). Voor deze optie ga je naar de laagste verdieping in de luchthaven, hier zal je een aantal  betaalautomaten zien waar je dan je trein ticketje kan kopen richting de stad. Tickets kosten 45 THB en brengen je tot Payathai station, hier kan je dan overstappen op het BTS  (skytrain netwerk) dat je met de rest van Bangkok verbindt of toch een heel groot stuk daarvan.  Deze optie zorgt er natuurlijk wel voor dat je niet in het “Bangkok traffic” komt vast te zitten. 

 

 

Derde optie is een bus naar de stad. Dit is de goedkoopste optie, maar die neemt iets meer tijd in beslag. 

Je neem dan de shuttle bus (express line of routes A-D), bussen komen zowel op de arival Floor  als departures Floor naargelang de route die je kiest en die brengt je dan naar het public  transportation center (deze bus is gratis), dit is een iets grotere busterminal net buiten de luchthaven.  

Hier kan je dan een bus nemen naar het centrum van de stad, bussen komen geregeld en tickets  kan je daar ter plaatse kopen.  

 

 

Suvarnabhumi heeft trouwens ook net een gloednieuwe terminal in gebruik genomen! De SAT-1 terminal heeft een oppervlakte van 251.400 vierkante meter en telt vier verdiepingen. Deze terminal is verbonden met de hoofd terminal via een ondergrondse tunnel van ongeveer 1  km lang. Je kan dan met een onbemande elektrische trein tussen beide terminals heen en weer  reizen. Dat duurt ongeveer 3 minuten inclusief de wachttijden.

 

Start het gesprek met gelijkgestemden