Het weer in Thailand !

Amazing Thailand

Wanneer reizen we best naar Thailand ?

Zoals jullie vast wel weten kent Thailand een tropisch klimaat waarbij de temperatuur het gehele jaar door rond de 30 graden Celsius ligt. Dat betekent dat je in theorie Thailand het hele jaar door kunt bezoeken. Toch zijn er seizoenen en die zijn heel anders dan wij die kennen.

Zo heeft Thailand maar drie seizoenen die onderverdeeld zijn in het koele seizoen, het hete seizoen en het regenseizoen.

 

Het Koele seizoen (November t/m Februari)

Dit is hét toeristenseizoen (hoogseizoen) van Thailand vanwege de ideale weersomstandigheden en het aangename klimaat. In deze periode regent het nauwelijks en schijnt de zon. Het is opmerkelijk minder vochtig, wat de temperatuur veel draaglijker maakt.

De regen eindigt meestal iets eerder in het noorden en zakt zo geleidelijk af naar het zuiden van het land.

 

Het hete seizoen (Maart t/m Mei)

Het koele seizoen gaat over in het hete, droge seizoen met temperaturen in

de middaguren ver boven de 30 graden Celsius. Nog steeds bijna geen neerslag in dit seizoen, maar dus wel behoorlijk heet…

 

Het regenseizoen (Juni t/m Oktober)

Deze periode wordt gekenmerkt door tropische regenbuien die meestal niet langer dan een uur duren, maar kan ook wel eens hele dagen regenen, moeilijk te voorspellen. Best altijd een regenjas meenemen in deze periode. Voordeel is dat alles mooi groen is en de watervallen op dit moment heel mooi zijn.

 

 

 

 

Wat is dan de beste tijd om te reizen?

Meeste reizigers kiezen dus voor het koele seizoen (November t/m Februari), deze periode wordt dan beschouwd als het hoogseizoen. Aangename temperaturen, lage luchtvochtigheid en een kalme zee is wat je hier kan verwachten.

Houdt er wel rekening mee dat de regen eerst ophoudt in het noorden van Thailand en later opschuift naar het zuiden. In November kan je dus nog wel wat regen hebben in het zuiden van het land. Het is dus verstandig je rondreis in het noorden te starten mocht je in het begin van het hoogseizoen komen.

En wist je dat de Zuidoostelijke Golf van Thailand (met populaire eilanden als Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao) een heel ander klimaat heeft? Hier kan je ook in het regenseizoen nog gewoon lekker op het strand genieten van een zonnetje.

Start het gesprek met gelijkgestemden