De tempels van Ayutthaya

Amazing Thailand

Ayutthaya is 400 jaar lang de hoofdstad van Thailand geweest, in de tijd dat Thailand nog Siam heette. Omdat de stad in 1767 is vernield en geplunderd door de Birmezen, waren de (overblijfselen van de) tempels verlaten en kon de natuur haar gang gaan. Tegenwoordig kun je deze tempels gelukkig allemaal weer bekijken en zo waan je je echt even in een andere tijd. Het zijn er een hoop, dus wij zetten er drie voor je op een rijtje die je in ieder geval niet mag missen!

 

1. Wat Phra Mahathat

Deze ruïne staat vooral bekend om een plaatje dat je vast wel eens eerder hebt gezien: het Boeddhahoofd dat vastgehouden lijkt te worden door de wortels van een bodhiboom. Niemand weet precies hoe het hoofd daar terecht is gekomen, maar één verklaring is dat men denkt dat het hoofd is achtergelaten door de Birmezen en dat er door de jaren heen een boom overheen is gegroeid!

 

 

2.Wat Phanan Choeng

Deze tempel onderscheidt zich van de anderen door wat er binnenin te vinden is. Er staat hier namelijk een 19 meter hoge gouden Boeddha! Naast dit imposante beeld, zijn de details van de muurschilderingen ook erg indrukwekkend. Vanwege het prachtige interieur komen er ook veel locals om te bidden, grote kans dus dat je hier niet al te veel toeristen zult vinden!

 

 

3. Wat Chaiwatthanaram

Deze tempel wordt door velen beschouwd als de mooiste tempel van Ayutthaya. De tempel ligt aan de Chao Phraya rivier, waardoor hij zelfs nóg mooier wordt tijdens de zonsondergang. Dit mag je zeker niet overslaan, bewaar het dus als je laatste stop op de tempeltour!

 

 

Dit is slechts een selectie van alle tempels, als je benieuwd bent naar meer kijk dan hier. Veel plezier met het ontdekken van Ayutthaya!

Foto’s: Reisjunk

 

Start het gesprek met gelijkgestemden