Reizen door Thailand met de nachttrein

Amazing Thailand

De nachttrein in Thailand is één van de meest ideale vervoermiddelen om lange afstanden af te leggen. Met de nachttrein reis je gemakkelijk en snel van Noord naar Zuid-Thailand. Een ritje is tevens een hele ervaring an sich, maar zorg wel dat je goed voorbereid bent. In deze blog vind je wat handige tips om een nachtelijk treinreisje zo prettig mogelijk te maken!

Tickets

Koop op tijd de tickets voor de nachttrein. Vooral de trein van Bangkok naar Chiang Mai is erg populair. Voorkom dus een teleurstelling door vroegtijdig treintickets aan te schaffen op het station of bij een reisbureau.

Beddenkeuze

Ga jij op een minder populair traject reizen? Of heb je net de pech dat je in een vieze trein bent beland? Kies voor de bovenbedden: daar is de kans minder groot op kakkerlakken. Zo kun je met een gerust hart gaan slapen om de volgende dag wakker te worden aan de andere kant van Thailand! Een handige tip is ook om hygiënische doekjes mee te nemen voor het toilet. Deze doekjes zijn tevens handig om jezelf op te frissen in de ochtend.

Boodschappen

Koop voordat je de trein in stapt wat drinken en eten. Dit is altijd handig om bij je te hebben tijdens zo’n lange treinreis. Het is echter gewoon mogelijk om maaltijden en drankjes in de trein te bestellen. Een fles water kan van pas komen tijdens het tandenpoetsen!

Essentials

Vergeet geen oogmasker en oordopjes. Het felle licht blijft de hele nacht aan in de coupé. De gordijntjes bij je bed zijn vaak niet helemaal verduisterend. Als je last hebt van snurkers in je coupé kunnen oordopjes de oplossing bieden. Daarnaast zullen mede-reizigers mogelijk zachte gesprekjes voeren of bezoekjes brengen aan de wc.

Zou jij ook graag uitgerust op je volgende bestemming in Thailand willen aankomen? 

 

Start het gesprek met gelijkgestemden