De 10 beste eilanden: part I

Amazing Thailand

Misschien weet je ondertussen wel dat ‘koh’ in het Thais ‘eiland’ betekent. Maar wist je dat Thailand bestaat uit honderden eilandjes, alle met een eigen vibe? Gelukkig heeft Condé Nast Traveller de 10 beste op een rijtje gezet. Dit is part I, de eerste 5, zo is de keuzestress iets minder en de motivatie om ze gewoon allemaal te bezoeken alleen maar groter.

 

1. Koh Phi Phi

Beste eiland als je= solo en/of single reiziger bent

Een eiland met een grote variatie aan activiteiten. Zo kan je heerlijk zonnen, zwemmen en het eiland ontdekken om vervolgens tot in de vroege uurtjes aan de beach bars te hangen. Je kan hiervandaan ook boottochten boeken naar Koh Phi Phi Leh welke Leonardo DiCaprio beroemd heeft weten te maken met de film The Beach. 

2. Koh Lanta

Beste eiland als je= geen keuze kan maken 

Een eiland dat onderverdeeld is in meerdere subeilandjes, waardoor het qua aanbod een echte allrounder is. Zo zijn er beschermde gebieden waar je niemand tegen zal komen, authentieke vissersdorpjes, world class diving, en uiteraard ook leuke beach bars.

3. Koh Chang

Beste eiland als je= Thailand’s oostelijke eilanden verder wilt ontdekken 

Een groot gedeelte van dit eiland is een nationaal park waardoor het een jungle trekking paradijs is. Ook heeft het een bohemian beach-bar sfeer en doordat het centraal gelegen is functioneert het als een hub om de kleinere omliggende eilandjes te verkennen.

4. Koh Lipe

Beste eiland als je= op huwelijksreis gaat of een (hopeloze) romanticus bent

Koh Lipe is 1 van de 51 eilandjes van het Tarutao Marine Park en de stranden op dit eiland worden vaak uitgeroepen tot de mooiste van Thailand. Het eiland is klein genoeg om te voet te verkennen en toch nog groot genoeg om de drukkere party stranden te mijden.

5. Similan Islands

Beste eiland als je= wilt eiland hoppen

Deze eilandengroep is genummerd van Noord tot Zuid (bijv. Koh Miang= eiland nummer vier). De 9 eilanden zijn van november-april toegankelijk voor toeristen en er is veel te zien. Zo zijn er koraalriffen, whale sharks, mooie stranden en niet als minste: ’s werelds beste duiklocatie.

 

Weet je al welk eiland jouw voorkeur heeft? Laat het ons weten!

 

Bron: Condé Nast Traveller

Foto header: TipsThailand

Start het gesprek met gelijkgestemden