De 10 beste eilanden: part II

Amazing Thailand

Voor als je jouw ideale eiland nog niet hebt gevonden tussen de eerste 5 (zie part I), volgen hier nog 5 van de beste eilanden van Thailand.

 

6. Koh Samui

Beste eiland als je= met kinderen reist, op huwelijksreis gaat of yoga bunny bent 

Waar het oorspronkelijke veel backpackers aantrok, is het inmiddels uitgegroeid tot chique bestemming. Met vele luxe hotels en spas is het een veilige keuze vergeleken met de authentiekere eilanden, maar soms is dat precies wat je nodig hebt. Zo vind je ook hier prachtige stranden en de beste yoga retreats.

7. Koh Pha Ngan

Beste eiland als je= levensgenieter of hippie bent

Tijdens het hoogseizoen vind je op dit eiland 20,000 mensen die helemaal los gaan onder een volle maan. Maar mocht je er niet zijn tijdens de volle maan, dan zijn er ook nog halve maan feesten en diverse strand cocktailbars om te bezoeken. Als je na al het gefeest behoeften hebt aan ontspanning zijn er gelukkig ook nog geheime stranden en luxe spas.

8. Koh Tao 

Beste eiland als je= wilt duiken

Koh Tao, of schildpadden eiland, trekt veel duikers aan. Het is niet alleen een van ’s werelds beste maar ook een van de goedkoopste plekken om te leren duiken. En als je al gecertificeerd bent is er zeker ook veel te beleven. Zo kan je een duik cursus volgen in de avond of zelfs de diepte in gaan vergezeld van haaien. Daarnaast biedt het eiland ook een uitgebreid nachtleven.

9. Phuket

Beste eiland als je= groots uit wilt pakken

Het grootste en ook wel drukst bezochte eiland van Thailand. Hoewel het steeds meer overgenomen word door ‘westerse’ vestigingen heeft het nog steeds vele droomstranden! Verder heb je de keuze uit vele toprestaurants, luxe resorts, en hippe beach bars.

10. Koh Si Chang 

Beste eiland als je= niet veel tijd hebt en vanuit Bangkok komt

Als je maar een aantal dagen in Thailand bent, is dit het eiland voor jou. Op 2 uur varen vanuit Bangkok, is het de meest nabijgelegen strand bestemming. Dat maakt het een perfecte locatie om de drukte van de hoofdstad achter je te laten en weg te dromen in een van de paradijselijke vissersdorpjes.

 

Ben je al helemaal weggedroomd? Tag iemand met wie je deze eilanden wel wilt bezoeken!

 

Bron: Condé Nast Traveller

Start het gesprek met gelijkgestemden