5 tips die je moet weten voor je op reis gaat!

Amazing Thailand

Of je nu een gevorderd reiziger of beginner bent, een aantal extra reistips zijn altijd mooi meegenomen. Om deze reden delen wij in dit artikel vijf tips die moet weten voor je op reis gaat! 

 

1. Check je apparatuur

Tegenwoordig wijken onze smartphones, laptops en camera’s niet meer van ons zijde op vakantie. De dag voor vertrek is een goed moment om alle elektra volledig op te laden. Check ook gelijk of er nog voldoende ruimte beschikbaar is op je telefoon en camera zodat je genoeg vakantiekiekjes kunt maken. Als er nog maar weinig plek beschikbaar is, raden we aan om thuis alvast een aantal back ups te maken. Zo kun je non-stop foto’s schieten en raak je geen belangrijke bestanden kwijt. Ohja, vergeet je niet alle bijbehorende kabels in te pakken!

 

2. Stap als laatste het vliegtuig in

Als eerst boarden in een vliegtuig is eigenlijk alleen handig als je enkel met handbagage vliegt en je zeker wilt weten dat deze niet in het ruim terecht komt. Als je naar Thailand vliegt is de kans groot dat je ook met ruimbagage reist, wachten op je koffer moet je daarom sowieso al. Een aanrader is daarom om de lange rij over te slaan en als laatst het vliegtuig in te stappen. Op deze manier zie je gelijk of er nog een lege rij stoelen is. Als dit het geval is kan je een steward(es) lief aankijken om te vragen of je hier mag zitten. Het personeel kan dit pas bepalen zodra iedereen zit. Met een beetje geluk kun je languit naar Thailand vliegen. 

 

3. Opfrissen op het vliegveld

Van Nederland naar Thailand gaan bijna geen directe vluchten. Vaak maak je een overstap op bijvoorbeeld Singapore, Doha of Hong Kong. Heb je een lange overstap? Bekijk dit dan positief, de vlucht naar Thailand is lang en een aantal uur je benen strekken is zeker geen straf. Grote vliegvelden hebben vaak ook douches waar je voor een paar euro jezelf lekker kunt opfrissen. Ga op ontdekking uit, op deze manier gaat de tijd een stuk sneller dan wanneer je doelloos gaat wachten bij een restaurant of bar. 

 

4. Scan met Google Translate 

Eenmaal in Thailand aangekomen zul je merken dat de Thai een eigen alfabet hebben. Deze ziet er zo anders uit dat hij voor Nederlanders moeilijk te ontcijferen is. Op toeristische plekken zullen veel teksten ook in het Engels zijn vertaald, maar zo niet dan raden wij de scan functie van Google Translate aan. Je richt je telefoon op een stuk tekst en deze wordt ter plekke voor je vertaald. 

 

5. Neem altijd contant geld mee
In Nederland zijn we gewend om overal te pinnen, zelfs voor het toilet bij een treinstation. In Thailand is dit anders, bij de meeste plekken kun je niet pinnen. Zorg daarom dat je altijd genoeg contant geld op zak hebt. Voor het pinnen bij een ATM betaal je per transactie een aantal euro, het is daarom handiger om een groot bedrag in één keer op te nemen. Verdeel dit bedrag wel over verschillende plekken, zodat je bij een beroving niet het hele bedrag kwijt bent. 

Start het gesprek met gelijkgestemden