Hoe overleef je een lange overstap?

Amazing Thailand

Als je van plan bent om naar Thailand te gaan kan het qua kosten flink schelen tussen een directe vlucht of één met tussenstop. Het geld dat je hiermee bespaart kan je goed gebruiken tijdens je vakantie en is daarom zeker de overweging waard. Als je kiest voor een vlucht met overstap is het een aanrader om voor een iets langere overstap te gaan. Anderhalf uur wachten klinkt kort en fijn, maar in realiteit is dit best krap. Voordat iedereen het vliegtuig uit is kan alleen al een halfuur in beslag nemen. Daarnaast loop je een groter risico om je overstap te missen als je vlucht vertraging oploopt.

 

De stad of het vliegveld verkennen?

De eerste beslissing die je moet maken is: blijf ik op het vliegveld of ga ik een extra stad verkennen? Er zijn overstappen van meer dan 10 uur lang, tijdens het boeken van je ticket kan je hierop letten. Als je een extra stad wilt verkennen is dat perfect, maar kijk wel op welk moment van de dag de overstap valt. Een stad verkennen midden in de nacht is waarschijnlijk minder leuk dan overdag. Als je het vliegveld verlaat is het goed om van te voren op te zoeken of je hier nog een extra visum voor nodig hebt. Daarnaast raden we aan om van tevoren goed te kijken hoe lang het reizen in van het vliegveld naar de gewenste stad. Soms ligt dit erg ver van elkaar en is het handiger om op het vliegveld te blijven. 

 

Slaap inhalen

Als je besluit om op het vliegveld te blijven zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Het eerste is slaap inhalen! Vliegtuigen staan niet bekend om hun comfort en een vliegveld is daarom een goede plek om in slaap te vallen. Vaak is het mogelijk om voor een dagdeel een hotel boeken. Als dit toch iets te prijzig is zijn er soms ook Snoozecubes, dit is een pod waar je een paar uurtjes in kan slapen. Als je deze niet op het vliegveld kan vinden kan je altijd nog een bed bouwen van een bankje met een nekkussen, sjaal en jas. 

  

Kom in beweging

Na de 20e keer aan je buurman/-vrouw vragen of je erlangs mag voor het toilet of een wandeling kan vervelend worden. Veel mensen komen in een vliegtuig niet aan voldoende beweging. Doordat je lichaam lang stil zit zal je merken dat je stijf wordt, bij een lange overstap is het daarom lekker om even kort te sporten. Op grote vliegvelden is hier vaak een speciale plek voor; soms zijn er zelfs vliegvelden met zwembaden. Zo niet, zijn er ook genoeg oefeningen die je in een rustige ruimte kunt doen zonder sportattributen. Als je van te voren hebt opgezocht of er een sport- of zwemruimte is, moet je rekening houden dat je jouw sportoutfit in je handbagage bewaard. Bij het ruimbagage kan je vaak niet meer komen. 

 

Souvenir battle

Ben je samen met een reisgenoot en hou je van wat competitie? Dan kan je samen de souvenir battle aangaan. Bespreek van te voren een maximaal budget af en ga afzonderlijk van elkaar op zoek naar de meest foute souvenirtje. Het leukste is om een onpartijdige jury uit te zoeken, dan hebben jullie gelijk een leuk verhaal te vertellen! Is het spel te snel voorbij? Je kunt er allerlei varianten op verzinnen, laat je fantasie de vrije loop.

Start het gesprek met gelijkgestemden