Chiang Khan – eerste ASEAN-bestemming die de prestigieuze Green Destinations Award wint

Amazing Thailand

Chiang Khan – De eerste ASEAN-bestemming die de prestigieuze Green Destinations Award wint.

Het prachtige stadje dat gelegen is aan de Thaise oever van de Khong-rivier in Noordoost-Thailand heeft de zilveren Green Destinations Award gewonnen.

Berlijn, 6 maart 2024 – Chiang Khan in de Noordoost-Thaise provincie Loei is de eerste ASEAN-bestemming geworden die de prestigieuze Green Destinations Award in de categorie Zilver heeft gewonnen. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de ITB Berlin 2024.

Gp. Capt. Athikun Kongmee, Directeur-Generaal van de Designated Areas for Sustainable Tourism Administration (DASTA), zei: « De zilveren Green Destinations Award voor Chiang Khan is een eerbetoon aan de bewonderenswaardige inspanningen van verschillende partijen om met succes het strenge certificeringsproces te doorlopen en deze prestigieuze erkenning te verdienen. »

Chiang Khan heeft sinds 2019 grote inspanningen geleverd om een modelbestemming voor duurzame toeristische ontwikkeling te worden, met ondersteuning en samenwerking van meer dan 30 partijen uit de publieke en private sector en nog belangrijker, de lokale gemeenschappen.

Op basis van de Global Sustainable Tourism Criteria of GSTC vereist de Green Destinations Standard dat lidbestemmingen voldoen aan wel 84 criteria.

Bij de voorlopige beoordeling en evaluatie heeft Chiang Khan succesvol voldaan aan de 30 minimale vereisten en is opgenomen in de lijst van Green Destinations TOP 100 Stories in 2020.

Het winnen van de zilveren Green Destinations Award dit jaar betekent dat Chiang Khan extra nalevingsniveaus heeft voltooid in het uitgebreide certificeringsproces. De geldigheid van deze award is twee jaar.

Tot nu toe zijn er 122 Green Destinations over de hele wereld.

Naast de eerste bestemming in ASEAN, is Chiang Khan de vijfde bestemming in drie Aziatische landen – Japan, Taiwan en Thailand – die de prestigieuze Green Destinations Awards wint.

Andere Thaise bestemmingen die duurzaamheid bevorderen, zullen ook worden ingeschreven in de Green Destinations Certification Programmes for Destinations. Deze omvatten Mueang Kao Sukhothai in Sukhothai, Nan Old City in Nan, Ko Mak in Trat en Khlong Thom in Krabi

Start het gesprek met gelijkgestemden