Koh Samui

Amazing Thailand

Samui is het derde grootste eiland in Thailand. Het is klein genoeg om slechts in een paar uur met de motor of auto te zien, maar het eiland beschikt over zo’n grote keuze aan stranden en activiteiten dat het (bijna) onmogelijk is om alles in één bezoek te ervaren. Dit was niet altijd het geval, want tot het einde van de 20e eeuw was Samui de thuisbasis van een kleine gemeenschap. Zij hielden zich voornamelijk bezig met vissen en kokosnoten oogsten. Er waren zelfs geen wegen op het eiland tot het begin van de jaren 70. Toen buitenlandse bezoekers dit eiland ontdekte was het een juweeltje, weelderig met tropisch bos, omringd met palmbomen, afgezette stukken van goud zand, omgeven door pellucid, aquamarijn water en de verdere ontwikkeling volgde al snel. 

 

Vandaag de dag zijn Chaweng en Lamai bruisende strandsteden met fantastische badplaatsen, internationaal geprezen restaurants en nachtclubs van wereldklasse. De activiteiten die je kunt doen  rond Koh Samui zijn kookcursussen, yoga, Muay Thai-training, duiken en zelfs golf. Er zijn een paar rustigere stranden die ideaal zijn voor ontspanning, met name die met de mooiste 5-sterren resorts ter wereld. Bo Phut, straalt wereldklasse uit en beschikt over oude en omgebouwde Chinese winkelhuizen. Samui is nu een levendige, spannende plek in vergelijking met hoe het een paar decennia geleden was. Koh Samui heeft zich ontwikkeld tot een eiland met een eigen stijl. Een paradijselijk eiland met van veel van zijn natuurlijke schoonheid in stand, terwijl het ook elk denkbare activiteit of dienst aanbiedt.

 

Goed om te weten

Koh Samui is een district in de provincie Surat Thani. Het is gelegen in het noordoosten van de stad op 35 kilometer afstand van Don Sak Pier en 84 kilometer afstand van Surat Thani City. Het is Thailand’s tweede meest populaire eiland bestemming,  is gelegen in de Golf van Thailand ongeveer 700 km ten zuiden van Bangkok en 80 km van de zuidelijke kust van Thailand. 

 

Samui is een van de meest populaire plaatsen om te bezoeken in Thailand, omdat het prachtige natuur, witte stranden, een heldere zee, watervallen, spectaculaire uitzichtpunten, prachtige tempels en vele activiteiten voor toeristen heeft om van te genieten. Het eiland heeft een luchthaven en een breed scala aan accommodaties, waardoor het een geweldige plek is om naar te reizen.

 

Samui is nu de belangrijkste reishotspot van de zuidelijke gebieden van de Golf van Thailand. Er zijn hier zoveel prachtige stranden zoals Chaweng, Lamai, Taling Ngam en Natien. Naast de overvloedige en prachtige natuur zit het eiland ook vol met geschiedenis en cultuur. 

 

Belangrijke tips

  • Hoewel ze betaalbaar en handig zijn, zijn motorfietsen de oorzaak van vele ongevallen en dodelijke slachtoffers; draag altijd een helm, rijd nooit te agressief en met drank op.
  • Onderhandel over alle taxi- en tuk-tuk-tarieven voordat je naar je bestemming vertrekt.
  • Wees voorzichtig met ‘s nachts wandelen of zwemmen op het strand, vooral als je alleen bent.
  • Als je gaat duiken, zorg er dan voor dat de duikinstructeur volledig gecertificeerd is.
  • Respecteer Thaise waarden met betrekking tot kleding: vrouwen mogen niet topless op het strand liggen en mannen mogen niet zonder shirt rondlopen, behalve op het strand.

 

Bekijk hier een video over hoe het nu op Koh Samui is.

Ontdek Thailand op deze mooie locaties

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. Het land staat ook wel bekend als ‘het land van de glimlach’ aangezien de Thai erg vriendelijk zijn. Maar liefst 97% van de bevolking is boeddhistisch. Daarom zijn er in Thailand veel tempels te bewonderen.

Thailand is groot en divers en heeft voor iedereen iets te bieden. Zo zijn er parelwitte stranden op Koh Lanta, indrukwekkende rotsformaties in Khao Sok National Park, een prachtig berglandschap in Chiang Mai en betoverende tempels en de heerlijkste streetfood in Bangkok. Ontdek Thailand en haar mooiste bestemmingen met behulp van de landkaart hiernaast.