Waarom je de 7-Eleven in Thailand niet wilt missen!

Amazing Thailand

Voor degene die al in Thailand zijn geweest is de 7-Eleven hoogstwaarschijnlijk geen onbekend terrein. Met meer dan 10.000 winkels is er altijd wel een vestiging in de buurt van jouw vakantiebestemming te vinden. Fijn, want vele reizigers kunnen niet zonder. We vertellen je waarom. 

 

1. Je kan er altijd terecht

Door heel Thailand vind je veel 7-Elevens. Maar wist je dat de helft van alle vestigingen zich in Bangkok bevindt? Voorheen was de 7-Eleven open van 07:00 tot 23:00, maar vandaag de dag kan je hier 24/7 terecht. Heb je last van een jetlag en word je ‘s nachts wakker van de trek? Ga in je pyjama op pad en kies uit duizenden (gekke) snacks!

 

2. Snacks!

Over snacks gesproken; de 7-Eleven heeft een enorm assortiment. Zeewierchips, inktviskoekjes, green pea snacks, noodle soup en niet te vergeten de befaamde 7-Eleven tosti’s! Voornamelijk backpackers starten er hun dag met een verse kaas, ham, kip of hotdog tosti. Ja, dit is misschien wel een supermarkt, maar de tosti’s worden bij de kassa vers gebakken en dat voor maar 25 baht (60 eurocent). 

 

3. Van alles wat

Meestal zijn de 7-Elevens niet heel groot, maar het enorme assortiment zal je toch verbazen. Denk aan koekjes, snacks, alcohol, koffie in blikjes, energiedrank, frisdrank, maar ook handige spullen zoals wc-papier, tandpasta, regenponcho’s of oordoppen. Dus ben je iets vergeten in te pakken of iets nodig? Hop langs de 7-Eleven en de kans is groot dat je hier slaagt. 

Article photo

Bron foto: A couple of destinations, Act of traveling & Steemit

4. Haal hier je cash

De meeste betalingen in Thailand gaan met cash geld, daarom zal je op vakantie meerdere keren moeten pinnen. Soms kan het best lastig zijn om een pinautomaat in Thailand te vinden, maar geen paniek: bij de 10.000 vestigingen vind je sowieso een pinautomaat!

 

5. Goedkoop bellen en internetten

Zodra je in Thailand aankomt is het slim om een Thaise simkaart aan te schaffen. Dit scheelt veel bel- en internetkosten. En waar koop je zo’n simkaart? Jawel, wederom bij de 7-Eleven!. Zorg er wel altijd voor dat je jouw paspoort mee hebt, anders kan het personeel geen simkaart meegeven. Wil je meer weten over Thaise simkaarten lees dan ons eerdere artikel!

Start het gesprek met gelijkgestemden