Vier Thaise steden vermeld in de Green Detinations Top 100 Stories 2023

Amazing Thailand

Vier Thaise steden – Hua Hin, Mueang Kao Sukhothai, Khlong Thom en Nan (Oude stad) – zijn opgenomen in de ‘2023 Green Destination Top 100 Stories’ voor het demonstreren van voorbeeldige ‘destination management’ voor een verantwoorde toekomst voor het toerisme .

Chili in Nan

Chili in Nan

De Good practice stories ( van Mueang Kao Sukhothai, Khlong Thom (in Krabi) en Nan (oude stad) werden ingezonden door de DASTA (de dienst voor duurzaam toerisme), terwijl dat van Hua Hin (Provincie Prachuap Khiri Khan) werd voorgesteld door de gemeente Hua Hin zelf.

 

De ‘Green Destination top 100 stories van 2023’ bestaat uit zes categorieën:

Bestemmingsbeheer, Natuur en Landschap, Milieu en Klimaat, Cultuur en Traditie, Bloeiende Gemeenschappene en Zakendoen en Marketing.

 

De ‘Stories’ van Khlong Thom, Nan Old City en Hua Hin werden vermeld in de categorie Milieu en klimaat, terwijl het verhaal van Mueang Kao Sukhothai werd vermeld in de categorie Natuur en landschap.

 

Hua hin Landscape

Hua hin Landscape

 

Door de jaren heen zijn ‘de good practice stories’ van Thaise steden erkend in de jaarlijkse Green Destinations Top 100 Stories-lijst in verschillende categorieën.

Deze omvatten Huai Pu Keng in Mae Hong Son, Ko Mak in Trat en Sapphaya in Chai Nat in de editie van 2022, Mueang Kao Sukhothai en Nan Old City in de editie van 2021 en Chiang Khan in Loei en Nan Old City in de editie van 2020.

 

Bovendien wonnen de verhalen over het gemeenschapsgerichte toerisme van Huai Pu Keng en de inspanningen van Ko Mak op het gebied van koolstofarme bestemmingen ook de Green Destinations Story Awards op de ITB Berlijn.

 

Nan old city

Nan old city

Green Destinations Top 100 Stories is wedstrijd die jaarlijks georganiseerd wordt door Green Destinations.

De wedstrijd wordt gehouden onder toezicht van het Top 100 Partnership, ondersteund door de Future of Tourism Coalition, met speciale bijdragen van: Green Destinations, ITB Berlin, QualityCoast, Good Travel Guide, Travelife, Ecotourism Australia en DEL Turismo, naast sponsoring met vrijstelling van kosten door Acorn Tourism Consulting en Simpleview.

 

Nan amazing roads

Nan amazing roads

 

The 2023 Green Destinations Top 100 Stories werd bekendgemaakt tijdens de Green Destinations 2023-conferentie in Estland op 9 en 10 oktober 2023, met meer dan 250 afgevaardigden uit meer dan 40 landen die duurzame toeristische oplossingen bespraken.

 

ancient heritage huge buddha in Sukhothai historical park

Ancient heritage huge buddha in Sukhothai historical park

Start het gesprek met gelijkgestemden