Regenseizoen in Thailand

Amazing Thailand

Regenseizoen in Thailand. Het klinkt misschien niet ideaal, maar blijf vooral lezen! Wij gaan je namelijk overtuigen om juíst dan een bezoek aan Thailand te brengen. 

Het regenseizoen in Thailand begint in mei en eindigt ongeveer in oktober. Misschien denk je nu dat het alle dagen de hele dag zal regenen, maar het tegendeel is waar. Ja, op de meeste dagen valt er een bui, maar vaak duren deze maar een uurtje. Daarnaast zijn de ochtenden meestal droog, wat het een perfect moment maakt om de bezienswaardigheden te bezoeken. Bovendien heeft het regenseizoen veel voordelen: de natuur kleurt prachtig groen, het land is minder druk én hotels zijn in deze tijd van het jaar veel goedkoper (prijzen worden soms zelfs gehalveerd)! Zoveel mogelijk zonuren? Dan is het zuiden van Thailand tijdens deze periode de beste keuze.

Hebben we je nu al weten te overtuigen? Mooi! Zo niet, lees dan gerust verder; we tippen graag een aantal evenementen die plaatsvinden rond juni. Deze wil je zeker niet missen!

Hua Hin Jazz Festival

Zo rond eind mei, begin juni trekken duizenden muziekliefhebbers naar Hua Hin Beach, ongeveer drie uur van Bangkok. Daar vindt namelijk het Hua Hin Jazz Festival plaats. Gedurende drie dagen kun je genieten van talloze (inter)nationale artiesten. Het is ook geen straf om te blijven hangen, Hua Hin is namelijk één van mooiste strandbestemming in Thailand.

Phi Ta Khon Festival

Je geluk verhogen? Plan dan een bezoek aan het Phi Ta Khon Festival in Dan Sai, gelegen in het westelijke deel van Loei. Het jaarlijkse festijn heeft stevige wortels in de cultuur van dit deel van Thailand. Het verhaal gaat namelijk dat Prins Vessandara (een reïncarnatie van Boeddha) op zo’n lange reis ging dat zijn volgers dachten dat hij niet meer in leven was. Toen hij plots toch in goede gezondheid terugkeerde was het feest zo groot, dat de doden weer tot leven kwamen. Dit wordt nog ieder jaar gevierd met enorme, kleurrijke maskers en kostuums. Door de maskers worden kwade geesten verdreven en de kans op gezondheid en geluk vergroot. Schrik niet: veel van de kostuums worden versierd met afbeeldingen van een fallus. Zo kun je in ieder geval rekenen op érg interessante vakantiekiekjes.

 

Start het gesprek met gelijkgestemden