5 MUST-GO events in Thailand!

Amazing Thailand

Het land van de glimlach heeft nóg meer te bieden dan de overweldigende natuur, cultuur en keuken. Thailand kent vele tradities die regelmatig zorgen voor feestelijke activiteiten. Als toerist kom je op die manier dichter bij het pure, Thaise leven. Culturele festivals worden groots uitgepakt en zullen ongetwijfeld zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Hieronder vind je de leukste evenementen in Thailand:

 

  1. Songkran festival (13 april – 15 april 2018)

Songkran wordt ook wel het ‘water festival’ genoemd. Iedereen gaat tijdens dit meerdaagse festival de straten op om elkaar nat te gooien met bakken water en waterpistolen. Alle feestvierders zijn blij en vergeten de zorgen, want in dit weekend wordt het Thaise nieuwjaar gevierd. Heel bijzonder om mee te maken!

  1. Yi Peng Sky Lantern Festival (22 november 2018)

Heb jij altijd al een wensballon willen laten opstijgen samen met je travelbuddy? Zorg dan dat je de avond vóór volle maan in Chiang Mai bent! Op deze avond worden duizenden brandende wensballonnen tegelijk de lucht in gelaten, wat zorgt voor een magisch moment.

Het blijft echter niet alleen bij dit magische moment, want de avond van volle maan zal een ander traditioneel feest plaatsvinden: Loi Krathong!

  1. Loi Krathong (23 november 2018)

Verschillende Thaise steden, waaronder de oude hoofdstad Sukhothai, worden omgetoverd tot een heus lichtjesparadijs! Op de avond van volle maan worden duizenden brandende kaarsen de rivieren opgeduwd in zelfgemaakte bootjes van bananenbladeren. Deze bananenbootjes worden krathongs genoemd en staan symbool voor het laten wegdrijven van verdriet en het bidden voor geluk.

  1. Chinese New Year (16 februari 2018)

Het Chinese nieuwe jaar wordt zelfs groots in Thailand gevierd! Vooral in Chinatown, Bangkok wordt dit evenement groots aangepakt. Een fanfare met vuurspuwers, acrobaten en grote draken zorgen voor veel bekijks. Zorg dat je erbij bent om je tripje naar Thailand meer cultureel divers te maken!

  1. Chiang Mai Flower Festival (2 februari – 4 februari 2018)

Ben je een echte bloemenliefhebber? Zorg dan dat je nu alvast je tickets boekt naar Thailand voor volgend jaar februari! Begin februari zullen de mooiste bloemen en planten in volle bloei zijn in Chiang Mai, wat uitgebreid getoond en gevierd zal worden met het Flower Festival. Op 3 februari zal er een grote optocht zijn met bloemenwagens en jij als bloemenliefhebber kijkt hier ongetwijfeld de ogen uit!

 

Welk evenement staat er op jouw bucketlist? 

 

Foto’s: Aleenta, Lubiz, Thailandcarsrental, Asiabackpackers

 

Start het gesprek met gelijkgestemden