Enkele prachtige fietsvakantie-bestemmingen

Amazing Thailand

Het huren van een fiets kan een handige en leuke manier zijn om verschillende bestemmingen te verkennen. Er zijn prachtige opties om veilig te genieten van rustige straatjes, historische bezienswaardigheden en prachtige landschappen.

 

Hier zijn enkele bestemmingen die voor het hele gezin en voor alle fitheid niveaus gepast zijn voor een leuke dagtocht:

 

De drukke straten van Bangkok lijken in eerste instantie het tegenovergestelde van een aangename bestemming voor fietsers. Je moet Sukhumvit en Silom achter je laten om een andere kant van de hoofdstad te ontdekken. Een van de beste manieren is door deel te nemen aan een begeleide tour met een gespecialiseerde organisatie zoals Co Van Kessel. Door rustigere zijwegen te nemen, krijg je de kans om lokale gemeenschappen te bezoeken en een aspect van het lokale leven te ontdekken dat zelden wordt gezien. Er worden ook zelfgeleide tours aangeboden in de groene omgeving van Ko Kret en Bang Krachao, aan de rand van Bangkok. Terug in het hart van de stad is het mogelijk om te fietsen op de fietspaden in verschillende parken.

 

 

Het huren van een fiets is een van de beste manieren om de tempels en ruïnes van de historische parken van Ayutthaya en Sukhothai te verkennen. Het is echt aangenaam en gemakkelijk (bijna vlak terrein) om tussen de verschillende sites in je eigen tempo te bewegen. Het is mogelijk om fietsen per dag te huren in veel pensions en hotels, evenals bij de ingangen van de parken.

 

 

In het noorden, omgeven door zijn grachten en overblijfselen van de muur, is de oude historische stad Chiang Mai ideaal voor een verkenning op twee wielen. Door rustige straatjes te nemen, ontdek je oude tempels, schilderachtige winkels en krijg je een kijkje in het lokale dagelijkse leven. Buiten het stadscentrum zijn de aangelegde tuinen van het Royal Flora Ratchaphruek Park een genot om op de fiets te verkennen, net als de terreinen van de Universiteit van Chiang Mai en het Ang Kaew-reservoir. Informeer bij je accommodatie naar de mogelijkheid om voor een dag te huren of download de Anywheel-app (fietsverhuurdienst zonder borg). En als je liever hebt dat iemand anders voor je trapt, neem dan een samlor. Dit is een kans om de chauffeurs van deze speciale riksja’s te ondersteunen. Als je een stop maakt in Chiang Rai, ga dan buiten de stad naar het Singha-park. Fietsen kunnen daar worden gehuurd en de fietspaden zijn een geweldige manier om te genieten van het omliggende landschap.

 

 

In het noordoosten is de charmante rivierstad Nong Khai perfect geschikt voor fietsers met zijn brede promenade naast de Mekong. Het pad dat is gereserveerd voor voetgangers en fietsers strekt zich uit in de ene richting tot aan de Vriendschapsbrug en in de andere richting tot aan de witte chedi van Phrathat Lanong en verder.

 

 

Aan de Golf van Thailand, hoewel Hua Hin de bekendste stad van de provincie Prachuap Khiri Khan is, is de gelijknamige provinciale hoofdstad een meer schilderachtige optie voor fietsers. De charmante kleine badplaats Prachuap Khiri Khan heeft een uitgebreid fietspadennetwerk waarmee je veilig langs de kust kunt rijden naar Wat Khao Chong Krachok en Wat Ao Noi in de ene richting en naar het strand van Ao Manao in de andere richting. Ao Manao ligt binnen een militaire basis en je moet je paspoort bij de ingang laten zien. Bezoekers mogen fietsen in een groot deel van dit gebied, maar moeten rekening houden met borden die aangeven dat toegang of fotograferen verboden is.

 

Aan de Andamanse Zee, in de provincie Phang Nga, is het eiland Ko Yao Noi perfect om per fiets te verkennen, ondanks enkele heuvels. Fiets langs de oostkust en bewonder het epische uitzicht op de Hong-eilanden voordat je het binnenland ingaat om de rijstvelden en landbouwgronden te bewonderen. Als je het avontuur wilt voortzetten, kunnen fietsen per boot worden vervoerd naar het nabijgelegen eiland Ko Yao Yai

 

 

Buiten de gebaande paden, in de provincie Trang, is het eiland Ko Sukorn een waar genot om per fiets te verkennen. Weinig toeristen bezoeken dit ontspannen eiland omdat er aantrekkelijkere eilanden in de buurt zijn. Dit heeft Ko Sukorn in staat gesteld om rustig te blijven leven zoals het al generaties lang doet. Rondrijden op de verlaten wegen is een waar genot. Buitenlanders zijn nog steeds een nieuwigheid en je hoort misschien ‘Hallo’ van schoolkinderen wanneer je door de dorpen fietst en langs de rubberplantages komt.

 

 

Als je serieuzer bent met fietsen, bieden gespecialiseerde fietstoerisme bureaus zoals Grasshopper Adventures, Siam Bike Tours en Spice Roads rondleidingen en op maat gemaakte reizen aan.

 

Twee tips om af te sluiten:

  • Zelfs bij bewolkt weer zijn de UV-niveaus hoog en je moet absoluut voldoende pauzes nemen en gehydrateerd blijven.
  • Zoals overal in Thailand, wees een verantwoord toerist en respecteer de lokale gemeenschappen. Op eilanden zoals Ko Sukorn en Ko Yao Noi, passeer je conservatieve moslimdorpen; wees respectvol en bewaar je badkleding voor het strand.

Start het gesprek met gelijkgestemden