De beste restaurants van Thailand!

Amazing Thailand

 

Ben jij een echte foodie? Dan hebben we goed nieuws voor jou! The Michelin Guide heeft de beste restaurants van Thailand op een rijtje gezet. Zo weet je precies waar je moet zijn als je verlangt naar een gerecht van wereldklasse! 

The Michelin Guide reikt sterren uit aan restaurants gebaseerd op de kwaliteit van de gerechten. De gids wordt jaarlijks uitgebracht. In 2018 verscheen de eerste editie van The Michelin Guide. Deze editie focuste zich vooral op restaurants in Bangkok. De tweede editie van ‘The Michelin Guide in Thailand’ is de eerste die ook sterren heeft toegekend aan restaurants buiten de hoofdstad.

 

Twee ⭐

Restaurants Gaggan, Le Normandie en Mezzaluna hebben hun status weten te behouden. Zij werden vorig jaar al beloond met twee sterren. Ook dit jaar behoren zij weer tot de top van de Thaise restaurants.

Restaurant Sühring mag zich vanaf heden ook bij deze club voegen. Dit jaar hebben de Duitse broers Mathias en Thomas Sühring een plek tussen deze toppers veroverd met hun eigen, moderne stijl van koken. In hun restaurant Sühring laten zij hun gasten kennis maken met unieke en eigentijdse, Europese gerechten.

Eén ⭐

Dit jaar zijn er 23 restaurants beloond met één ster. Hieronder vind je onze favorieten.

Canvas (Bangkok)

Hier maakt eten kennis met kunst. Ieder gerecht ziet eruit als een meesterwerk. De ingrediënten zijn van hoge kwaliteit en er worden veel verschillende technieken toegepast tijdens het koken.

Sawan (Bangkok)

Dit restaurant biedt een vast 10 gangenmenu van Thaise cuisine aan. Er wordt gebruikt gemaakt van verse ingrediënten van lokale stukken land. Het menu neemt je mee op een reis door Thailand. Thaise smaken, cultuur en kunst komen allemaal voorbij.

Sorn (Bangkok)

Dit restaurant focust zich op oude ‘verloren’ recepten en de kunst van de zuid Thaise keuken. Er worden duurzame ingrediënten gebruikt, afkomstig van lokale boeren en vissers. De gerechten worden bereid aan de hand van verfijnde kooktechnieken.

PRU (Phuket)

Een restaurant, verstopt in een luxe resort op Phuket. Het restaurant bezit 96 hectare grond waarop zij verschillende producten verbouwen. De gerechten bij PRU worden dan ook bereid met ingrediënten afkomstig van dit stuk land. Alles is dus vers en zelfgemaakt, zelfs de boter wordt huisgemaakt.

 

Benieuwd welke andere Thaise restaurants sterren hebben verdiend? De complete selectie van The Michelin Guide Bangkok, Phuket en Phang-nga 2019 is te vinden op de website  www.guide.michelin.com

Start het gesprek met gelijkgestemden