Musea in Thailand

Amazing Thailand

Thailand staat natuurlijk bekend om het heerlijke weer en de prachtige natuur. Maar: de beste manier om meer te weten te komen over het verleden van Thailand, is door een bezoek te brengen aan enkele van de musea in het land die je een rijke en gedetailleerde geschiedenis geven. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

 

The National Museum, Bangkok
Het enorme National Museum Bangkok was het eerste Nationale Museum in Thailand. Het is de thuisbasis van de meest uitgebreide collectie Thaise kunstvoorwerpen en kunst in het land. Het museum, dat aan het eind van de 19e eeuw werd gebouwd, ligt op het terrein van het Grand Palace en bestaat uit talrijke gebouwen die elk verschillende soorten kunst huisvesten. Drie permanente tentoonstellingen galerijen, allemaal met beeldhouwwerken en kunstvoorwerpen, hebben hun eigen thema: een Galerij Thaise Geschiedenis, een Archeologische en Kunsthistorische collectie, en een Decoratieve Kunst en Etnologische Collectie. Je kunt zowel op eigen houtje op verkenning gaan, of een rondleiding volgen met een plaatselijke gids.

 

 

MAIIAM Contemporary Art Museum, Chiang Mai
Toen dit museum in 2015 werd geopend, bevestigde het de status van Chiang Mai als de kunsthoofdstad van Thailand. Vandaag is het een creatieve thuishaven voor de nieuwe golf kunstenaars die Chiang Mai hun thuis noemen en er ijverig aan werken om van de stad een toevluchtsoord voor kunstenaars te maken. Het museum is gehuisvest in een oud pakhuis en een spiegelende voorgevel maakt plaats voor lichte galerie ruimtes waar 50 stukken in een permanente collectie zijn ondergebracht, waaronder foto-installaties, artistieke visies op politiek en cultuur, spetterende schilderijen en nog veel meer. Hier worden regelmatig TED-achtige lezingen en voordrachten gehouden. Het café en de cadeauwinkel zijn ook het bezoeken waard.

 

 

Muang Boran, Samut Prakan
Muang Boran betekent “oude stad” in het Thais. Het is een immens openluchtmuseum (naar verluidt zelfs het grootste openluchtmuseum ter wereld) en heeft meer dan 100 replica’s van beroemde Thaise gebouwen en plaatsen. Als je een fan bent van Madurodam is Muang Boran een ware droom: de meeste replica’s zijn nagebouwd op een schaal van ongeveer 1 op 3 van het origineel, sommige templates zijn zelfs even groot als het origineel. Bij de reconstructie van de tempels, gebouwen en ruïnes is gelet op elk detail. Zeker het bezoeken waard!

 

 

Museum of Siam, Bangkok
Hoewel het Museum van Siam is gevestigd in een zeer groot neoklassiek huis, is het zeker niet de gebruikelijke uitstalling van historische artefacten die je zou verwachten in zo’n antiek gebouw: het Museum van Siam is het absolute tegenovergestelde van saai. Het museum biedt plezier in het leren van de Thaise geschiedenis door bezoekers interactief te laten spelen met de modernste multimedia-technologieën. Het concept van het museum is eenvoudig – een lineair verhaal weergeven dat de geschiedenis van Thailand vertelt aan de hand van het leven van zijn inwoners. Intuïtief en ervaringsgericht zijn kenmerkende woorden voor het museum. Het museum maakt gebruik van creatieve communicatiemethoden: van video’s tot interactieve oefeningen. Het museum is perfect ingericht voor gezinnen met kinderen, heeft een café en een souvenirwinkel.

 

 

AR Trick Eye Museum, Phuket
Trick Eye Museum is naar zeggen ‘s werelds eerste AR (augmented reality) museum, dat augmented reality technologie toepast op de tentoongestelde voorwerpen om levendige en spannende foto’s en video’s te produceren. Trick Eye Museum, een van de populairste attracties van Phuket, brengt je dichter bij kunst door het gebruik van optische illusies. Dompel je onder in verschillende settings in 5 themazones. Bezoekers kunnen een vuurspuwende zeedraak ontmoeten terwijl ze op een houten brug staan, zwemmen met walvishaaien terwijl ze opgesloten zitten in een grote tank, en zelfs ijsberen ontmoeten terwijl ze op ijsrotsen zitten.

 

 

Start het gesprek met gelijkgestemden