Recept: Kai Med Ma Muang

Amazing Thailand

Kai Med Ma Muang beter bekend als kip met cashewnoten. Dit gerecht komt oorspronkelijk uit China, maar de Thai hebben het op één ingrediënt na gewijzigd. Ze gebruiken cashewnoten in plaats van pindanoten! Het geeft een heerlijke bite aan het gerecht. Verder zijn de ingrediënten makkelijk verkrijgbaar en het gerecht staat snel op tafel. Wat wil je nog meer?

 

Benodigdheden:

  • 250 g kipfilet of kippendij –  in stukjes gesneden 
  • 1 el zonnebloemolie 
  • 1 ui – in stukjes 
  • 1 knoflookteen – fijngesneden 
  • 1 paprika –  in stukjes 
  • 50 g cashewnoten
  • 1 el vissaus 
  • 1 el oestersaus 
  • 1 el ketchup 
  • 1 el ketjap manis 
  • 1 limoen 
  • 1 lente-ui – in ringen

 

1. Verhit de olie in een wokpan. Bak hierin de kip rondom bruin.

2. Rooster ondertussen de cashewnoten kort in een droge koekenpan.

3. Meng alle sauzen in een kommetje en schenk bij de kip. 

4. Garneer met de bosui en een halve limoen. Doe ook de cashewnoten in de pan. 

5. Serveer met rijst en de rest van de limoen.

 

Kor hai mue nee pen mue arhan tee aroi na! Oftewel smakelijk eten!

Bron: Smulweb

Start het gesprek met gelijkgestemden