Deze 12 essentials moeten mee naar Thailand!

Amazing Thailand

Een reis komt pas echt dichtbij zodra jij je koffer moet inpakken. De één schrijft vier dagen van te voren een lijstje en de ander propt een paar uur voor vertrek het broodnodige in de koffer. Het maakt niet uit op welke manier jij je koffer inpakt, als je deze 12 essentials maar niet vergeet!

 

1. Paspoort

Dit klinkt misschien als een open deur, maar zonder paspoort kom je niet ver. Zorg er daarom voor dat je deze altijd bij je hebt én check tot welke datum je paspoort geldig is. Op de dag van vertrek moet het document nog minstens zes maanden geldig zijn! Reis je in het hoogseizoen? Controleer deze datum dan ver van te voren, gemeentehuizen zitten in deze periode vaak vol waardoor een afspraak voor een nieuw paspoort niet meer mogelijk is.

 

2. Teenslippers

Het is warm in Thailand dus een paar open schoenen is geen overbodige luxe. Wij raden aan om altijd een paar slippers mee te nemen die ook nat en vies mogen worden. Deze paar schoenen zijn namelijk perfect voor op het strand, maar ook op andere vieze plekken waar je liever niet met blote voeten wilt komen. 

 

3. Comfortabele schoenen

Thailand heeft prachtige viewpoints, maar voor sommige zal je eerst een flink stuk moeten hiken. Voor dit soort dagen is het handig om een paar comfortabele schoenen mee te nemen. Dit hoeven geen professionele klimschoenen te zijn, een paar gympen volstaat prima!

 

4. Meerdere bikini’s of zwembroeken

Door de warme temperaturen is het heerlijk om te zwemmen en vervolgens de hele dag in je bikini of zwembroek rond te lopen. Ga je op stap, dan raden we aan om altijd twee setjes mee te nemen zodat je altijd een droge bij de hand hebt – wel zo fijn als je een bord pad tai of mango sticky rice gaat eten in een restaurantje. 

 

5. Omslagdoek of sarong

In Thaise tempels moeten je schouders en knieën zijn bedekt. Als je thuis al een omslagdoek of sarong hebt is het goed om deze mee te nemen. Zo niet, dan zijn ze ook vaak te huur bij tempels voor een klein bedrag of je kan er één kopen als aandenken van je reis.

 

6. Poncho

Van juni tot en met oktober is het regenseizoen, dit houdt in: korte en heftige buien. Bij de 7-Eleven verkopen ze voor een paar cent fel gekleurde poncho’s, maar deze zijn zo dun dat ze na een keer gebruiken gelijk de prullenbak in kunnen. Het is daarom beter om stevige poncho van huis mee te nemen, ook nog eens goed voor het milieu! 

 

7. Toilettas met haak

Tegenwoordig heb je de meest handige toilettassen met verschillende opbergvakken en een haak om aan een deur te hangen. Niet alle hotels hebben evenveel opbergruimte voor al jouw cremetjes, zalfjes en potjes, dus daarvoor is dit systeem geweldig! 

 

8. Zonnebrandcrème 

Een belangrijk product voor in je toilettas is zonnebrandcrème! Onderschat de Thaise zon niet, zelfs op bewolkte dagen kan je het best om de twee uur smeren. Een tip van ons: neem een kleine en grote verpakking mee, zodat je op eendaagse tripjes niet die grote verpakking hoeft mee te sjouwen. 

 

9. Diarreeremmer

Genieten van de heerlijkste streetfood gerechten is een must. Maar helaas zijn onze magen niet altijd sterk genoeg voor de Thaise keuken. Zo kan het zijn dat je diarree krijgt, neem daarom altijd een pakje Imodium mee. Deze zullen helpen je darmen weer normaal te laten functioneren. 

 

10. Powerbank

Onze smartphone wijkt op vakantie vaak geen seconde van ons zijde; hierdoor zal de batterij snel leeg gaan. Als je een hele dag op pad bent is het altijd handig om een powerbank mee te nemen. Want zonder je telefoon kan je ook niet terug naar je huis navigeren!

 

11. Kleine rugtas

Als je een dag op stap gaat komt een kleine rugtas heel goed uit. Zorg dat hij groot genoeg is voor een flesje water, wat snacks (altijd goed om mee te hebben), zonnebrandcrème enzovoort.

 

12. Heuptas

Zo’n kleine rugtas is handig voor dingen van weinig waarde, maar paspoorten, rijbewijzen, creditcards en geld kan je beter dicht op je lichaam dragen. Er wordt in Thailand niet veel gestolen, maar toch is het goed om het zekere voor het onzekere te nemen. 

 

Start het gesprek met gelijkgestemden