De meest unieke markt in Thailand: Maeklong Railway Market

Amazing Thailand

Een markt bezoeken in het buitenland is altijd een leuke activiteit. In Thailand kan je uit verschillende soorten kiezen; neem de floating markets, street markets, night markets of zelfs … een railway market!

 

Je leest het goed, de Maeklong Railway Market bevindt zich midden op een spoor waar meerdere keren per dag een trein overheen rijdt. Verwacht op deze markt geen hebbedingetjes of souvenirs, maar wel heerlijke verse vis, fruit en groente. Helaas beschikken veel reizigers niet over een eigen keuken waardoor het klaarmaken en proeven van verse vis lastig wordt, maar probeer zeker wat fruit! Er is een groot assortiment om uit te kiezen zoals: custard appels, sappige pomelos en voor de echte daredevils verse Durian. Ken je deze vruchten nog niet en wil je er eerst meer over weten voordat jij hapt neemt? Lees dan eerst onze hand guide voor Thais fruit.

 

Overdag kan de hitte op deze markt flink oplopen, wees daarom niet verbaasd als je een aantal verkopers achter hun stand ziet wegdommelen, maar alles verandert zodra er een luide bel klinkt. Alle marktlui staan op, klappen hun luifels in en brengen hun producten in veiligheid. Het ritueel verloopt snel en de verkopers weten precies welke producten ze kunnen laten liggen zodat de voorbijrijdende trein hun verse stukje vis of groenten nét niet aanraakt.

 

De markt is open van ongeveer 07:00 tot 16:00. Wees je er wel van bewust dat meer reizigers van deze unieke plek afweten; het kan druk zijn. Wij raden daarom aan om zo vroeg mogelijk naar deze markt te gaan, zo ben je de ergste drukte en hitte voor. Het passeren van de trein duurt maar enkele minuten en de markt is niet erg lang. Twee uur is daarom voldoende om alles te zien. Hieronder vind je de tijden dat de trein langsrijdt, maar houdt er wel rekening mee dat treinen in Thailand niet altijd stipt op tijd zijn. Wees er het liefst een kwartier voor trein aankomst, zodat je de trein zeker voorbij ziet komen. 

 

Trein tijden:
06:20       11:30
08:30       14:30
09:00       15:30
11:10       17:40

 

Je kan op verschillende manieren naar Maeklong Railway Market. De eerste optie is de trein, maar deze duurt vrij lang. Van Bangkok naar de markt kost zo’n 3 uur. Daarnaast hebben treinen vaak vertraging en is er geen airco. Wil je dit avontuur toch aangaan? Vertrek dan van Bangkok (station: Wong Wian Yai) naar Samut Sakhon. Steek bij dit station de rivier over met een ferry. Pak de volgende trein vanaf station Ban Laem naar station Maeklong. Hou er rekening mee dat om 15.30u  de laatste trein richting Samut Sakhon (Ban Laem) – Bangkok vertrekt. Rond 18.00u ben je dan weer terug in Bangkok. Bekijk deze website voor de actuele treintijden.

 

Een andere (snellere) optie is met een minivan. Deze vertrekt vanaf Bangkok Southern Bus Terminal (Sai Tai Mai) en kost 70 baht per persoon. De minivan vertrekt hier om de 40 minuten en de reis duurt ongeveer 90 minuten. Bekijk actuele tijden op deze website.

Start het gesprek met gelijkgestemden