10 Dingen die je moet weten voor je naar Thailand reist

Thailand is een fascinerende reisbestemming die zowel avonturiers als cultuurliefhebbers aantrekt. Of je nu voor het eerst het land bezoekt of een terugkerende reiziger bent, deze gids biedt je essentiële informatie en praktische tips om je reis naar Thailand soepel en onvergetelijk te maken. Van het plannen van je reis en het regelen van de nodige documenten, tot het ontdekken van de rijke cultuur en de heerlijke keuken – hier vind je alles wat je moet weten om volop te kunnen genieten van dit prachtige land.

  1. Hoe reis je naar Thailand

De meest gebruikelijke manier om van Nederland of België naar Thailand te reizen is uiteraard per vliegtuig, waarvoor meestal een tussenstop nodig is, aangezien er weinig rechtstreekse vluchten naar Bangkok of Phuket/Chiang Mai beschikbaar zijn. 

Je reistijd zal tussen de 12-16 uur bedragen naar gelang je route en de lengte van je tussenstop.

Bij aankomst in Bangkok ontdek je een schat aan vervoersmogelijkheden, waardoor het een uitstekende hub is voor verdere reizen binnen Thailand en naar buurlanden. Dus eens daar aangekomen kan de reis beginnen !

  1. Paspoort, visum en vaccinaties

Bij reizen van Nederland naar Thailand moeten Nederlandse/ Belgische burgers rekening houden met verschillende essentiële documenten en gezondheidsmaatregelen.

Zorg er allereerst voor dat u een geldig internationaal reispaspoort hebt dat nog minstens zes maanden geldig is na uw geplande terugreis datum.

Voor toeristische bezoeken korter dan 60 dagen hebben Nederlanders en Belgen geen visum nodig. Voor langere verblijven of voor doeleinden zoals werk of studie, moet u echter vooraf het juiste visum regelen. ( Raadpleeg hiervoor de website van de  Thaise ambassade van uw land)

Wat betreft gezondheidsmaatregelen, wordt sterk aangeraden om ervoor te zorgen dat vaccinaties zoals DTP en hepatitis A en B actueel zijn. Daarnaast kan, afhankelijk van de gebieden die u van plan bent te bezoeken, malariapreventie noodzakelijk zijn. Het is verstandig om ruim voor uw reis uw arts of een reisgezondheidscentrum te raadplegen voor advies over noodzakelijke medicijnen en vaccinaties.

  1. Hoe verplaats je je best binnen Thailand 

Het huren van een auto kan op de luchthaven, maar houd er rekening mee dat je in het bezit moet zijn van een internationaal rijbewijs en dat het verkeer vaak chaotisch kan zijn, tevens wordt er aan de linkse kant van de weg gereden, dus ik zou het enkel aanbevelen als je je erg comfortabel voelt in de wagen en in druk verkeer.

Overweeg binnenlandse vluchten voor sneller reizen tussen bepaalde regio’s. Houd er echter rekening mee dat vliegen betekent dat je natuurlijk veel van de schilderachtige landschappen mist waar je anders van zou kunnen genieten als je voor een ander transport middel zou kiezen.

Gelukkig is er een uitstekend bus-netwerk in Thailand. Meerdere busmaatschappijen bieden alle mogelijk routes aan door het hele land, voor een eenvoudig overzicht en om te  boeken is de website 12go een goede optie. Met dit platform kun je verschillende reisopties bekijken en vooraf online stoelen reserveren, wat tijd en gedoe bespaart.

Thailand biedt ook tal van nachttreinen, wat een geweldige optie is om overdag uren te besparen en je bespaart ook een nacht hotel, aangezien je tijdens de reis kan slapen. Ook deze treinen zijn te boeken via 12go. Een hele mooie route is Bangkok-Chiang Mai waar je bij aankomst in de vroege ochtend prachtige landschappen doorkruist!

Naast bussen en treinen kan je op 12go ook ferry/speedboat tickets boeken naar de eilanden, wat erg handig is, zeker in hoogseizoen wanneer het overal erg druk is.

Voor kortere ritjes in de stad kan je Grab of Bolt gebruiken, beide populaire taxi apps in Thailand. Super handig, kan direct naar uw betaalkaart gelinkt worden en zo hoef je niet te onderhandelen met taxi of tuktuk drivers. Ook de bestemming kan u via gps ingeven zodat u altijd op de juiste plaats terecht komt.

  1. De beste tijd om naar Thailand te reizen

De beste tijd om Thailand te bezoeken varieert met het klimaat en regionale weersverschillen. Thailand kent zoals eerder besproken drie verschillende seizoenen: het regenseizoen, het koele seizoen en het warme seizoen.

Het regenseizoen, van juni tot oktober, kent korte maar intense regenbuien, meestal in de middag. Soms kan deze hevige regenval leiden tot wateroverlast, waardoor lokale attracties(zoals nationale parken) tijdelijk gesloten kunnen zijn. (Best altijd even checken voor vertrek)

Het koele seizoen, van november tot februari, wordt algemeen beschouwd als de optimale tijd om Thailand te bezoeken. In deze maanden is het weer milder en is er weinig of geen regen, wat ideale omstandigheden creëert voor zowel strandvakanties als het verkennen van de rest van het land. Deze periode is natuurlijk drukker dan de andere periodes, dus houd hier dan ook rekening mee als u uw reis plant.

Het warme seizoen loopt van maart tot mei en wordt gekenmerkt door vochtige hitte, met temperaturen die vaak boven de 35°C uitkomen. Dit kan voor sommige mensen oncomfortabel zijn, vooral in dichtbevolkte stedelijke gebieden zoals Bangkok.

  1. Accommodatie boeken in Thailand

Thailand biedt tal van mogelijkheden en heeft accomodaties die zijn afgestemd op verschillende budgetten en voorkeuren. Of u nu op zoek bent naar luxe vijfsterrenhotels en resorts in toeristische hotspots zoals Phuket en Koh Samui, of naar meer economische keuzes zoals guesthouses en hostels in bruisende steden zoals Bangkok en Chiang Mai, Thailand is geschikt voor elk type reiziger.

Als je op zoek bent naar iets authentieks, kies dan voor een homestay of hostel, meestal iets meer basic, maar het brengt je dichter bij de mensen en de Thaise cultuur.

In het hoogseizoen (november-maart) is het aan te raden uw accommodatie op tijd te boeken, de meeste plaatsen hebben een erg hoge bezettingsgraad deze periode.

Websites zoals booking.com en agoda.com geven een goed overzicht van wat er beschikbaar is en zijn handige tools om prijzen te vergelijken.

  1. Betalen en fooi geven in Thailand

In Thailand is de officiële munteenheid de Thaise Baht (THB). Contant geld wordt nog steeds veel gebruikt, vooral bij kleinere zaakjes, markten en straatverkopers. Er zijn geldautomaten beschikbaar in zowel stedelijke als toeristische gebieden voor gemakkelijke geldopnames (houd wel rekening met een extra fee). De meeste hotels, grote winkels en restaurants accepteren creditcards, maar het is aan te raden om toch contant geld mee te nemen voor de meeste uitgaven.

Fooi geven is niet verplicht in Thailand, maar het is gebruikelijk en wordt zeker gewaardeerd. Overweeg in restaurants om een ​​fooi van ongeveer 5-10% achter te laten als de rekening nog geen service charge bevat (in de grotere steden en hotels is dat meestal inbegrepen). 

  1. Wifi of mobiel internet in Thailand

In Thailand vind je uitstekende toegang tot wifi- en 5G-netwerken, zeker in de stedelijke en toeristische gebieden, maar ook daarbuiten is het internet meestal uitzonderlijk goed. De meeste hotels, cafés en restaurants bieden hun klanten gratis wifi aan, wat doorgaans erg betrouwbaar en snel is.

Continue internettoegang is handig voor het gebruik van google maps of apps zoals GRAB en Bolt. 

Gelukkig is het eenvoudig om een ​​lokale simkaart te verkrijgen. Verschillende telecomproviders bieden 5G-diensten aan, waardoor je snel en betrouwbaar mobiel internet hebt. Je vindt deze simkaarten op luchthavens, in 7/11 en in speciaalzaken.

  1. Omgaan met de lokale cultuur

Omgaan met de lokale cultuur van Thailand vereist respect en aanpassing vanwege de diepgewortelde tradities en normen van het land. Centraal in de Thaise cultuur staat de hoge waarde die wordt gehecht aan beleefdheid en respect, met name tegenover ouderen en in de religie.

Bij begroetingen gebruiken Thai de ‘wai’, waarbij de handpalmen voor het gezicht worden samengevoegd. Mannen zeggen ‘Sawatdee khap’ en vrouwen ‘Sawatdee ka’. Bedanken volgt een vergelijkbaar patroon, met ‘Khop khun khap’ voor mannen en ‘Khop khun ka’ voor vrouwen. Deze beleefde vormen, met ‘khap’ voor mannen en ‘ka’ voor vrouwen, zijn essentieel in de Thaise taal.

Respect voor het boeddhisme is essentieel. Wanneer u een monnik ontmoet, is het gepast om lichtjes te buigen en vrouwen dienen fysiek contact te vermijden. Bij tempelbezoeken moet u uw schoenen uitdoen en ervoor zorgen dat u nooit uw voeten naar een Boeddhabeeld wijst, aangezien voeten worden beschouwd als het laagste deel van het lichaam. Daarnaast is het belangrijk om uw schouders en knieën te bedekken bij tempel bezoeken.

Het hoofd wordt als heilig beschouwd, dus het aanraken van iemands hoofd is iets dat absoluut vermeden moet worden.

Hoewel de lokale bevolking begrip heeft voor culturele misstappen, maar toch wordt het zeer gewaardeerd als je een poging doet om deze gebruiken te volgen.

  1. De Thaise keuken

Thailand staat wereldwijd bekend om zijn rijke en gevarieerde culinaire landschap, waardoor een culinaire verkenning essentieel is voor elk bezoek aan het land.

Wees je ervan bewust dat de Thaise keuken opvallend pittig is. Als je de voorkeur geeft aan mildere smaken, is het handig om ‘mai pet’ (niet pittig) te zeggen bij het bestellen.

Ik raad je aan om vanalles te proberen, gaande van de klassieke Pad Thai (noodles) tot de curries en noodle soepjes. Je gaat het je niet beklagen !

Probeer als dessert zeker de mango sticky rice, mijn persoonlijke favoriet 😉

  1. Geniet !

Last but not least, geniet van Thailand, neem je tijd om alles in je op te nemen, het eten , de cultuur, de natuurlijke schoonheid. Als je voor de eerste keer naar Thailand gaat kan het best veel zijn dat op je af komt, maar probeer af en toe rust te nemen en te genieten van het moment 🙂

Close
Laatste reisblog
  • “TAT Connex” platform is nu open voor registratie

  • De provincie Phang Nga: een reis door het betoverende Zuid-Thailand

  • Het ‘groene’ meesterbrein achter de duurzaamheidsdoelen van milieuvriendelijke hotels.

Close
© 2024 Tourism Authority of Thailand
Close
Wij gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & cookiebeleid
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Privacybeleid

Welke informatie verzamelen we?

We verzamelen informatie van u wanneer u zich registreert op onze site of een bestelling plaatst. Bij het plaatsen van een bestelling of het registreren op onze site kan het zijn dat u gevraagd wordt om uw naam, e-mailadres of postadres in te voeren.

Waar gebruiken we uw informatie voor?

Alle informatie die we van u verzamelen, kan op een van de volgende manieren worden gebruikt: Om uw ervaring te personaliseren (uw informatie helpt ons beter in te spelen op uw individuele behoeften) Om onze website te verbeteren (we streven er voortdurend naar om onze website-aanbiedingen te verbeteren op basis van de informatie en feedback die we van u ontvangen) Om de klantenservice te verbeteren (uw informatie helpt ons om effectiever te reageren op uw klantenserviceverzoeken en ondersteuningsbehoeften) Om transacties te verwerken Uw informatie, of deze nu openbaar of privé is, zal niet worden verkocht, uitgewisseld, overgedragen of aan een ander bedrijf worden verstrekt zonder uw toestemming, anders dan voor het uitdrukkelijke doel van het leveren van het aangekochte product of de gevraagde dienst. Om een wedstrijd, promotie, enquête of andere sitefunctie te beheren Om periodieke e-mails te verzenden Het e-mailadres dat u opgeeft voor het verwerken van bestellingen, zal alleen worden gebruikt om u informatie en updates te sturen met betrekking tot uw bestelling.

Hoe beschermen we uw informatie?

We implementeren een verscheidenheid aan beveiligingsmaatregelen om de veiligheid van uw persoonlijke informatie te waarborgen wanneer u een bestelling plaatst of uw persoonlijke informatie invoert, indient of opent. We bieden het gebruik van een beveiligde server aan. Alle verstrekte gevoelige/kredietinformatie wordt verzonden via Secure Socket Layer (SSL)-technologie en vervolgens versleuteld in de database van onze betalingsgateway-providers, die alleen toegankelijk is voor degenen met speciale toegangsrechten tot dergelijke systemen, en die verplicht zijn de informatie vertrouwelijk te houden. Na een transactie wordt uw privé-informatie (creditcards, burgerservicenummers, financiële gegevens, enz.) niet langer dan 60 dagen bewaard.

Gebruiken we cookies?

Ja (Cookies zijn kleine bestanden die een site of diens serviceprovider naar de harde schijf van uw computer overdraagt via uw webbrowser (indien u dit toestaat), waardoor de systemen van de site of serviceprovider uw browser kunnen herkennen en bepaalde informatie kunnen vastleggen en onthouden). We gebruiken cookies om ons te helpen de items in uw winkelwagen te onthouden en te verwerken, uw voorkeuren voor toekomstige bezoeken te begrijpen en op te slaan, advertenties bij te houden en geaggregeerde gegevens over siteverkeer en site-interacties samen te stellen, zodat we in de toekomst betere site-ervaringen en tools kunnen bieden. We kunnen contracten afsluiten met externe serviceproviders om ons te helpen onze sitebezoekers beter te begrijpen. Deze serviceproviders mogen de informatie die namens ons wordt verzameld alleen gebruiken om ons te helpen ons bedrijf te beheren en te verbeteren. Als u dat liever hebt, kunt u ervoor kiezen om elke keer dat er een cookie wordt verzonden een waarschuwing te ontvangen, of u kunt ervoor kiezen om alle cookies uit te schakelen via uw browserinstellingen. Net als bij de meeste websites kunnen sommige van onze diensten niet correct functioneren als u cookies uitschakelt. U kunt echter nog steeds bestellingen plaatsen door contact op te nemen met de klantenservice. Google Analytics We gebruiken Google Analytics op onze websites voor anonieme rapportage van het gebruik van de site en voor advertenties op de site. Als u wilt afzien van Google Analytics-monitoring van uw gedrag op onze sites, kunt u deze link gebruiken (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/).

Maken we informatie bekend aan externe partijen?

We verkopen, verhandelen of anderszins geven we uw persoonlijk identificeerbare informatie niet over aan externe partijen. Dit geldt niet voor vertrouwde derde partijen die ons helpen bij het beheren van onze website, het uitvoeren van onze bedrijfsactiviteiten of het verlenen van diensten aan u, mits deze partijen ermee instemmen deze informatie vertrouwelijk te houden. We kunnen uw informatie ook vrijgeven wanneer we van mening zijn dat dit gepast is om te voldoen aan de wet, onze sitebeleid te handhaven of om de rechten, eigendommen of veiligheid van onszelf of anderen te beschermen. Niet-persoonlijk identificeerbare bezoekersinformatie kan echter aan andere partijen worden verstrekt voor marketing, reclame of ander gebruik.

Registratie

De minimale informatie die we nodig hebben om u te registreren, is uw naam, e-mailadres en een wachtwoord. We zullen u meer vragen stellen voor verschillende diensten, waaronder verkoopacties. Tenzij anders vermeld, moet u alle registratievragen beantwoorden. We kunnen tijdens de registratie voor bepaalde diensten (bijvoorbeeld professionele netwerken) ook enkele andere, vrijwillige vragen stellen, zodat we een duidelijker beeld van u krijgen. Dit stelt ons ook in staat om diensten voor u te personaliseren. Om ons te helpen bij onze marketing, kunnen we naast de gegevens die u aan ons verstrekt wanneer u zich registreert, ook gegevens verkrijgen van vertrouwde derde partijen om ons te helpen begrijpen wat u interessant zou kunnen vinden. Deze 'profilering'-informatie is afkomstig van verschillende bronnen, waaronder openbaar beschikbare gegevens (zoals het kiesregister) of van bronnen zoals enquêtes en peilingen waar u toestemming hebt gegeven om uw gegevens te delen. U kunt ervoor kiezen om dergelijke gegevens niet met ons te delen door in te loggen op uw account en de instellingen in het privacygedeelte te wijzigen. Na registratie, en met uw toestemming, kunnen we u e-mails sturen waarvan wij denken dat ze voor u interessant zijn. Nieuwsbrieven kunnen worden gepersonaliseerd op basis van wat u hebt gelezen op onze website. U kunt op elk moment besluiten deze e-mails niet meer te ontvangen en u kunt zich op elk moment afmelden. Inloggen met sociale netwerkgegevens Als u inlogt op onze sites met een Facebook-login, geeft u Facebook toestemming om uw gebruikersgegevens met ons te delen. Dit omvat uw naam, e-mailadres, geboortedatum en locatie, die vervolgens worden gebruikt om een profiel te vormen. U kunt ook uw afbeelding van Facebook gebruiken als onderdeel van uw profiel. Dit stelt ons en Facebook ook in staat om uw netwerken, gebruikers-ID en andere informatie die u besluit te delen volgens uw Facebook-accountinstellingen te delen. Als u de app uit uw Facebook-instellingen verwijdert, hebben wij geen toegang meer tot deze informatie. Als u inlogt op onze sites met een Google-login, geeft u Google toestemming om uw gebruikersgegevens met ons te delen. Dit omvat uw naam, e-mailadres, geboortedatum, geslacht en locatie, die we vervolgens gebruiken om een profiel te vormen. U kunt uw afbeelding van Google gebruiken als onderdeel van uw profiel. Dit stelt ons ook in staat om uw netwerken, gebruikers-ID en andere informatie die u besluit te delen volgens uw Google-accountinstellingen te delen. Als u ons uit uw Google-instellingen verwijdert, hebben wij geen toegang meer tot deze informatie. Als u inlogt op onze sites met een Twitter-login, ontvangen wij uw avatar (de kleine afbeelding die naast uw tweets verschijnt) en uw Twitter-gebruikersnaam.

Children’s Online Privacy Protection Act Compliance

We voldoen aan de vereisten van de Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA); we verzamelen geen informatie van personen jonger dan 13 jaar. Onze website, producten en diensten zijn allemaal gericht op mensen van ten minste 13 jaar of ouder.

Uw persoonlijke informatie bijwerken

We bieden een 'Mijn gegevens'-pagina (ook bekend als Dashboard), waar u uw persoonlijke gegevens op elk moment kunt bijwerken en uw marketingvoorkeuren kunt wijzigen. U kunt deze pagina bereiken vanaf de meeste pagina's op de site – klik gewoon op de link 'Mijn gegevens' bovenaan het scherm wanneer u bent ingelogd.

Online privacybeleid alleen

Dit online privacybeleid is alleen van toepassing op informatie die via onze website wordt verzameld en niet op informatie die offline wordt verzameld.

Uw toestemming

Door onze site te gebruiken, stemt u in met ons privacybeleid.

Wijzigingen in ons privacybeleid

Als we besluiten ons privacybeleid te wijzigen, zullen we die wijzigingen op deze pagina plaatsen.
Save settings
Cookies settings