5x niet te missen eilanden van het Nationaal Marine Park Tarutao

Amazing Thailand

Het Nationaal Marine Park Tarutao, gelegen in de Thaise provincie Satun, is een wereld van wonderen. Dit park is niet alleen een van de oudste, maar ook een van de meest gevierde nationale schatten van Thailand. Tarutao is vooral bekend vanwege zijn biodiversiteit, ongerepte natuur en kusten. Maar het omvat ook een cluster van meer dan vijftig eilanden verspreid over de Andamanse Zee, die verschillende soorten reizigers aantrekken. Zo biedt Ko Tarutao voor avonturiers een buitengewone wildlife-ervaring, terwijl de kleurrijke onderwaterlandschappen van Ko lipe dan weer een snorkelparadijs creëren. Snak je naar pure ontspanning? Dan zijn de zonovergroten stranden van Ko Rawi precies wat jij zoekt! Ontdek hieronder de charmes van de verschillende eilanden en kies jouw favoriet uit.

 

Ko Adang: bekend om zijn prachtige panorama’s

In tegenstelling tot vele andere eilanden in de Andamanse zee, is Ko Adang een relatief rustig en onontdekt eiland. De wandelpaden op het eiland leiden naar verschillende uitkijkpunten, zoals het Chado Cliff-uitkijkpunt, vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt. Veel reizigers bezoeken Ko Adang als dagtrip vanuit Ko Lipe om deze uitkijkpunten te bezoeken. Niet alleen aan land, maar ook onder water zal Ko Adang verbazen. Je kan tot zo’n dertig meter naar beneden duiken, al moet je dan wel oppassen voor de sterke stroming die bij momenten kan verrassen.

 

Onderwaterparadijs Ko Lipe

Ko Lipe staat bekend om zijn spectaculaire witte zandstranden met kristalhelder water en een rijk onderwaterleven. Deze combinatie maakt van Ko Lipe een paradijs voor strandliefhebbers en snorkelaars die in de koralen tropische vissen, schildpadden en soms zelfs rifhaaien kunnen spotten. De drie belangrijkste stranden van Ko Lipe hebben elk hun eigen charme. Zo vind je op Pattaya Beach tal van restaurants en bars terug, moet je op Sunrise Beach zijn voor een prachtige zonsopgang terwijl de zon het mooist ondergaat op Sunset Beach.

 

Ko Rawi: oase van rust in de Andamanse Zee

Ko Rawi is vaak een tussenstop voor dagtochten of excursies vanaf naburige eilanden, maar het is zeker de moeite waard om er meer tijd door te brengen. In vergelijking met sommige andere eilanden in de omgeving, wordt Ko Rawi minder bezocht en biedt het een vredige sfeer. De wateren rondom het eiland zijn ideaal om te snorkelen, terwijl je nadien op Long Beach, een van de populairste stranden van Ko Rawi heerlijk kan zonnebaden. Padvinders trekken dan weer best hun stapschoenen aan om de jungles van het eiland te ontdekken.

 

Unieke wildlife-ervaringen op Ko Tarutao

Ko Tarutao is het grootste eiland van het Tarutao National Marine Park en is een zeer groen eiland. Hierdoor vind je op Ko Tarutao een breed scala aan wilde dieren terug, zoals zeeschildpadden, krokodillen, hagedissen en diverse vogelsoorten. Het is de ideale plek voor een avontuurlijke trektocht waarbij je de dieren in hun natuurlijke habitat spot. ‘s Avonds kan je hier ook je tent opengooien voor een overnachting onder een magische sterrenhemel.

 

Ko Hin-Ngam: eiland van de prachtige stenen

Het strand van Ko Hin–Ngam is bedekt met gladde, zwarte stenen, wat voor een fotogeniek tafereel zorgt. Volgens een lokale legende zou het ongeluk brengen als je een van de ronde stenen van het pad meeneemt. Aangezien je hier geen zand terugvindt, is Koh Hin Ngam misschien geen droomlocatie voor zonnekloppers. Maar de rustige ligging en de vele kiezels zorgen er wel voor dat je in de omliggende wateren een rijke onderwaterwereld kan waarnemen met kleurrijke koralen.

 

Nationaal Marine Park Ko Tarutao ligt aan het zuidelijke uiteinde van Thailand en is uitsluitend per boot toegankelijk. Meer inspiratie voor je volgende trip naar Thailand vind je hier.

 

TOURISM AUTHORITY OF THAILAND, SATUN OFFICE

52, Khuhaprawes Road, Tambon Phiman, Amphoe Mueang, Satun 91000

+66 (0) 6 25 95 77 48

tatsatun@tat.or.th

Start het gesprek met gelijkgestemden